Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:04:38 Ongeval Letsel A1 Re Terschuur Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
woensdag 23 januari 2019

MAANDAG 16|04

Succesvolle vijfde editie evenement ‘Voorthuizen Straalt’

Ruim 400 mensen prikten een vorkje mee bij ‘Heel Voorthuizen Bruncht’

VOORTHUIZEN - Afgelopen zaterdag vond voor de vijfde keer het grootse evenement ‘Voorthuizen Straalt’ plaats als start van een nieuw toeristenseizoen. Met hoge bezoekersaantallen, een heerlijk voorjaarszonnetje, een positieve vibe én een gevarieerd programma is het een succesvolle editie gebleken.  

 

Stipt om 10.00 uur werd de dag geopend door de commissie van Voorthuizen Straalt met de muzikanten van Seaforth Highlanders en aansluitend optredens van gymnastiekvereniging S.S.S. Dit jaar is als subthema ‘De Franse zijn terug’ gekozen, refererend aan de Bataafse tijd waarbij Voorthuizen historisch gezien een rol speelde. Een Frans kampement streek neer in het dorp. De kostuums en schoten maakten behoorlijk indruk….

 

Verder waren er de hele dag door stralende optredens van diverse lokale koren. Keer op keer wisten de koren veel publiek naar de tuin van het Muziekhart Voorthuizen te trekken. De gezellige ondernemersmarkt mocht ook op veel belangstelling rekenen. Hier presenteerden zich ook tientallen lokale verenigingen. Ook de knusse kleedjesmarkt werd, net zoals voorgaande jaren, goed bezocht. De kids hebben zich tevens prima weten te vermaken op deze zaterdag: ze konden bijvoorbeeld koe melken, gans gooien, zich laten schminken, de escaperoom uitproberen of lekker knutselen. En stalhouderij Hazeleger reed met zijn authentieke postkoets met vier paarden weer heel wat mensen rond. De dag eindigde met een spectaculair optreden van professionele vuurspuwers. 

 

Heel Voorthuizen Bruncht! 

Ruim 400 mensen prikten een vorkje mee bij ‘Heel Voorthuizen Bruncht’. Onder de aanwezigen waren ook bewoners van Nieuw Avondrust, die werden rondgereden door vrijwilligers van de Rotary. De aanwezigen luisterden aandacht naar de leuke verhalenbingo. De winnaars van: 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Voorthuizen, een verblijf in een luxe bungalow op Vakantiepark Ackersate, een helikoptervlucht én een BBQ werden direct bekendgemaakt en kregen hoogstpersoonlijk hun prijzen overhandigd. 

 

Op naar 2019 

“Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. Eén van de hoogtepunten was toch wel de brunch, gesponsord door Jumbo Voorthuizen. Echt een groot succes, alle banken waren bezet! We hebben veel positieve geluiden gehoord van zowel bezoekers, standhouders als de koren. We kregen ondersteuning van onder meer de Boeldag bij de brunch en de Rabobank Gelderse Vallei bij de kidszone. Iedereen bedankt voor de grote inzet”, zegt Eric van Ommen voorzitter Voorthuizen Straalt. Op naar editie 2019.

Foto's
1/3
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines