Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:07:21 O0266 Zorggroep Ena Nieuw Avondrust Van Den Berglaan Voorthuizen 3781GH 6691 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

donderdag 24 januari 2019

MAANDAG 21|05

Twee schapen in weiland Lunteren mogelijk doodgebeten door wolf

De dieren werden met een opengereten hals teruggevonden

LUNTEREN - Biologische schapenboer Bart Kemp uit Lunteren trof gisterochtend twee dode lammeren aan in zijn wei die op brute wijze zijn doodgebeten. Hij vermoedt door een wolf.

 

Kemp vertelt op Facebook dat hij de lammetjes zelf grootbracht. 'Rammetje Leo was eigenlijk een beetje een kneusje. Hij had veel zorg nodig. Rudolf was een echte stoere ram. Hij groeide het best van het stel en was een echte leider.'

 

Was het een wolf?
De schade lijkt klein voor een wolf, maar dat is vaker geweest.


Een vos?
De lammeren wegen tegen de 30 kilo en lijken veel te groot voor een vos. Een hond is eigenlijk niet mogelijk daar. Kemp is woordvoerder van NoWolvesNL, een collectief van ‘verontruste schapenhouders’ dus hij kan het weten. Hij maakt zich al lang hard voor meer maatregelen om dieren te beschermen tegen wolven. Er is dna afgenomen dus we zullen het waarschijnlijk binnenkort horen.

Reacties
Reactie van bert van der meiden heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -12
Daalmeijer zegt: spacer
Een hond is eigenlijk niet mogelijk daar. omdat??
22-05-18 12:01
Score: 2
Jeffrey meijer zegt: spacer
Kemp is woordvoerder van NoWolvesNL, een collectief van ‘verontruste schapenhouders’ dus hij kan het weten. Hij maakt zich al lang hard voor meer maatregelen om dieren te beschermen tegen wolven.


Mijn reactie? Dus omdat nederland nog niet voorbereid is op klimaatverandering waardoor er wolven onze kant optrekken waar we allang voor gewaarschuwd zijn moeten er maar maatregelen getroffen worden tegen wolven? Terwijl wolven immers OOK dieren zijn!


Belachelijk dit !!!

Spijtig van de schaapjes maarja dat is nou eenmaal moeder natuur en de voedselketen waar wij als mens zijnde helemaal niks aan kunnen veranderen!
23-05-18 09:44
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines