Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:21:09 Wethouder Rebellaan Barneveld 3771KA 13968 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zondag 17 februari 2019

VRIJDAG 15|06

Bewonerswerkgroep Johannabos voor het eerst bijeen

Er is weinig variatie de flora en fauna, en het bos heeft de laatste jaren te lijden gehad onder de weersomstandigheden en afvaldumpingen

VOORTHUIZEN - Het Johannabos in Voorthuizen is toe aan grondig onderhoud. Tijdens een goedbezochte bijeenkomst op 10 april 2018 in Trefpunt hebben we toegelicht waarom dit nodig is. Het Johannabos is ooit opgezet voor houtproductie, waardoor er veel bomen van dezelfde soort staan (Douglassparren en grove dennen). Er is weinig variatie de flora en fauna, en het bos heeft de laatste jaren te lijden gehad onder de weersomstandigheden en afvaldumpingen.

 

Tijdens de bijeenkomst in april hebben meerdere bewoners zich aangemeld voor een werkgroep die zich samen met de gemeente buigt over de toekomst van het bos. Maandag 11 juni is deze werkgroep voor een eerste kennismaking bij elkaar geweest. De bewoners hebben tijdens deze bijeenkomst aangegeven graag meer afvalbakken te willen, om samen het bos schoner te kunnen houden. Dit zal op korte termijn worden gerealiseerd.

 

Daarnaast hebben zij de wens om de structuur met oorspronkelijke houtwallen van eiken weer terug te brengen in het Johannabos. Hiervoor is verder onderzoek nodig.

 

De werkgroep zal na de zomervakantie weer bij elkaar komen om de plannen verder uit te werken. Hierbij worden ook andere belanghebbenden, zoals Plaatselijk Belang en buurtbewoners betrokken.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie