Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:26:17 Bgm-02 (middel Br) Br Industrie Struik Foods Voorthuizen Voorthuizerweg Nijkerk... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Brandweer Gelderland-Midden (OvD...
zondag 23 februari 2020

MAANDAG 25|06

Wethouder Van Daalen geeft startsein voor fietsparkeercampagne in Barneveld

De campagne heeft als doel bezoekers van het centrum te bewegen hun fiets in het fietsenrek te zetten

BARNEVELD - Wethouder P.J.T. (Hans) van Daalen gaf vanmorgen samen met de heer Jan Joosten, voorzitter van de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV), op het Raadhuisplein het startsein voor de fietsparkeercampagne 'De beste plek is het fietsenrek!' Het startsein bestond uit het aanbrengen van een (milieuvriendelijke) tekst op de straat. De campagne heeft als doel bezoekers van het centrum te bewegen hun fiets in het fietsenrek te zetten.


De gemeente Barneveld werkt, samen met de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV), aan een aantrekkelijk centrumwinkelgebied. In het kader van het activiteitenprogramma Barneveld Bruist zijn nieuwe elementen toegevoegd en is gekeken naar eventuele aanpassingen in de openbare ruimte. De afgelopen periode heeft dat bijvoorbeeld geleid tot het plaatsen van komportalen, waarop alle regelgeving overzichtelijk is samengebracht (waardoor de wildgroei aan borden is beëindigd) én het plaatsen van extra fietsenrekken.


De gemeente Barneveld wil samen met de winkeliers in het centrum de komende maanden fietsers ertoe bewegen hun fiets in een fietsenrek te zetten in plaats van lukraak in de openbare ruimte. Dit komt de uitstraling van het centrumwinkelgebied ten goede, geeft meer gelegenheid – voor winkelend publiek – om gebruik te maken van de winkelstraten en biedt mensen met kinderwagens of mensen die minder mobiel zijn, meer ruimte.

Foto's
1/2
Reacties
NN zegt: spacer
Dan dienen er wel meer fietsenrekken geplaatst te worden. Er zijn er veel te weinig en als het druk is, staan ze vol zodat je de fiets niet in het rek kunt zetten.
25-06-18 17:25
Score: 7
J zegt: spacer
Het is juist zo fijn dat je mag fietsen 's morgens in Barneveld, en dat je niet van winkel naar winkel hoeft te lopen (met of zonder kinderen)! Laten we dat zo houden aub!
Creëer bij plekken zoals de Hema en de Kruidvat dan op een of andere manier meer fietsparkeerruimte!
26-06-18 14:22
Score: 7
T.J. de Heer zegt: spacer
Het zou ook fijn zijn als er meer wordt opgetreden tegen fietsers in de winkelstraten als dat verboden is.
02-07-18 11:18
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 

Headlines