Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:33:12 Baron Van Nagellstraat 3781AR Voorthuizen 42276 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

zondag 05 april 2020


DINSDAG 14|08

Wolf op voorhand niet doodschieten maar grondeigenaren financieel ondersteunen

Men heeft twijfel of de wolf past in het Nederlands landschap. Wat is jouw mening?

GELDERLAND - De Gelderse ChristenUnie is niet voor het doodschieten van de wolf aldus fractievoorzitter Pieter Plug. Dit in tegenstelling tot de Gelderse CDA fractie die doodschieten van de wolf bepleit.

 

Men heeft twijfel of de wolf past in het Nederlands landschap. En omdat er dit jaar al 134 schapen zijn gedood door de wolf ten opzichte van 21 vorig jaar pleit het CDA voor beheersmaatregelen: afschieten dus.  En dat is zeer opmerkelijk. Temeer omdat er de afgelopen jaren door de Provincie Gelderland onder aanvoering van portefeuillehouder en CDA gedeputeerde juist is voorgesorteerd en gestimuleerd op de terugkeer van de wolf in Nederland. In oktober 2017 liet de toenmalige CDA gedeputeerde, via De Gelderlander, nog weten blij te zijn met de komst van de wolf.  “Het betekent dat de natuur er zo goed aan toe is, dat de wolf hier  kan leven” En nog geen jaar later wordt er gepleit om de wolf te weren en dood te schieten.

 

De ChristenUnie fractie pleit al verschillende jaren voor een realistisch en natuurlijk faunabeheer in Gelderland. Meer natuur is goed voor de wildstand en het toerisme, maar brengt ook meer wildschade. En daar zullen we de goede balans in moeten zoeken met elkaar. Uit cijfers over 2017 blijkt dat schade die de wolf veroorzaakt in schril contrast staat met de schade die wordt veroorzaakt door de gans, mees, smient, het wild zwijn en de das. De discussie over de beste vorm van faunabeheer moet starten bij de draagkracht van een gebied, en de vraag hoeveel schade en natuurlijke sterfte door voedseltekorten we accepteren. Daarnaast is het veel belangrijker dat de provincie Gelderland zich sterk maakt om grondeigenaren tegemoet te komen. Zo moet het voor agrariërs makkelijker en goedkoper worden om wildschade te kunnen opgeven en financieel ondersteunt te worden. Hierdoor kan men dan ook maatregelen nemen om wildschade zoveel mogelijk te voorkomen.

Foto's
1/1
Reacties
W.jansen zegt: spacer
Niet zo ver laten komen als bevers vossen steenmarters en dassen waar we nu al veel overlast van ondervinden als gevolg van de inmenging van dierenpartijen activisten. Direct bestrijden!!!!
14-08-18 18:43
Score: 15
Reactie van Henri van Vliet heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -15
H. Derdevinger zegt: spacer
Op een oppervlak van een postzegel willen we wilde kuddes grote grazers (Oostvaardersplassen) en een grote, in roedel verband operende predator. Waanzin!! Sorry wolf, maar je hebt hier niets te zoeken: te druk, te vol en volkomen in cultuur gebracht. Dus zoek de ruimte of vind de dood.
15-08-18 00:27
Score: 21
Drikusdekker zegt: spacer
Geloof me een ieder die de wolf hier wil woont niet in het buiten gebied,heeft geen kippen,geiten,schaapen ga zo maar door.hier is mijn vee stapel gedood deze winter door 1 vos ook een beschermd dier (dank hier voor dieren activisten) heb niets meer over en begin er ook niet meer aan om eigen en ook kinder verdriet te voorkomen.....nee nu moet de wolf komen je laat toch ook geen olifant los in een kinderbadje ????? Ziek zijn deze gedachten dat meen ik en nog zieker zijn de mensen die dit moord beest hier willen..denk eens na voor je iets roept!!!!!!
15-08-18 22:23
Score: 23
Pietje zegt: spacer
Weg dat beest in 1 woord : afschieten
16-08-18 18:17
Score: 25
Jantje zegt: spacer
Pietje is kort maar duidelijk, dat beest hoort hier niet, en welke idioot bedenkt dat als er bijvoorbeeld 20 schapen zijn doodgebeten dat de eigenaar dan een vergoeding krijgt maar dat die wolf dan niet mag worden afgeschoten , de vergoeding die dan betaald wordt door de overheid is toch niet voor dergelijke onzin bedoeld stelletje .....
18-08-18 15:53
Score: 9
Reactie van Ron kooi heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -19
Hj van Eerten zegt: spacer
Ik schrok net van het stukje van Drikus dekker waarin stond dat een vos de hele veestapel door 1 vos is aangevallen. Hoe is het mogelijk dat zo’n kleine vos een hele veestapel kan uitroeien. Ik vind dat jagers met beleid zouden moeten kunnen jagen. De natuur heeft de mens nodig om een beetje balans te houden. De natuurfreaken zouden eerst eens goed met de agrariërs en schapenhouders in gesprek moeten gaan voordat ze de vele diersoorten de gang laten gaan.
21-08-18 23:23
Score: -1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines