Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:33:59 Constantijn Huygensstraat Barneveld 3771ZP 101141 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 17 december 2018

MAANDAG 03|09

Hoe maken planten en dieren zich winterklaar

Ga mee met de gidsen Lenie van de Streek en Grietje Stitselaar die in Boeschoten in Garderen laten zien hoe planten en dieren zich voorbereiden op de winter die komen gaat

GARDEREN - Gidsen van natuurvereniging IVN Barneveld nemen u op zaterdagmiddag 15 september mee naar Boeschoten in Garderen. Daar laten ze u zien hoe planten en dieren zich voorbereiden op de winter.

 

Veel bomen en struiken gaan in winterrust zodra de dagen korter worden en de nachten langer en kouder. Sommige dagvlinders zoals de gehakkelde aurelia en citroenvlinder zoeken een overwinteringsplek buiten.


Sommige dieren gaan in winterslaap, andere in winterrust en ontwaken slechts om even te eten. Eekhoorns en spechten leggen fikse voedselvoorraden aan om de winter door te komen.

 

Ga mee met de gidsen Lenie van de Streek en Grietje Stitselaar die in Boeschoten in Garderen laten zien hoe planten en dieren zich voorbereiden op de winter die komen gaat.

 

Vertrek: 13.30 uur: vertrek parkeerterrein Vetkamp, Barneveld; 13.45 uur: vertrek parkeerterrein voor kerkgebouw Bethabara aan de Van den Berglaan in Voorthuizen.
Kosten: € 2 p.p.; IVN-leden en -donateurs gratis.

 

Kijk ook op www.ivn.nl/barneveld

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie