Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:35:34 Huisartsenpraktijk Het Juk Schoonbeekhof Kootwijkerbroek 3774DA 54674 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-105

Ambulance 07-105

dinsdag 16 juli 2019

MAANDAG 08|10

Rode Kruis cursus Eerste Hulp aan Kinderen

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje

BARNEVELD - Elk jaar worden duizenden mensen, vooral kinderen het slachtoffer van een ongeluk in huis. Op zaterdag 10 november van 09.00 tot 17.00 uur organiseert het Rode Kruis afdeling Barneveld de cursus Eerste Hulp Aan Kinderen / baby’s (EHaK) voor onder andere ouders en professionals.

 

Oei, wat moet ik doen?

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Dit geldt zeker voor jonge kinderen, ondanks de goede zorg van ouders. Jonge kinderen kunnen nog niet goed inschatten wanneer iets wel of niet gevaarlijk is. Jonge kinderen onderzoeken voortdurend alles in en om het huis en weten nog niet hoe ver ze kunnen gaan. Wist u dat de meeste ongelukken in en rondom het huis gebeuren? Door de juiste hulp te verlenen kunnen ernstige letsels voorkomen worden.

 

Eerste Hulp Aan Kinderen / baby’s

Tijdens de cursus behandelen we hersenschudding, vergiftiging, insectenbeten, teken, schaaf- en snijwonden en brandwonden. Tijdens de Rode Kruis-cursus Eerste Hulp Aan Kinderen / baby’s leert u hoe te handelen in bepaalde situaties. Ook wordt veel aandacht besteed aan het voorkomen van ongevallen. Speciaal voor ouders en professionals Ouders en professionals die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de zorg, kinderopvang of het onderwijs zitten soms met de handen in het haar als een kind of baby zich bijvoorbeeld verslikt, verbrandt of verwondt. Deze cursus helpt hen op een juiste en adequate wijze te handelen.

 

Gediplomeerde en ervaren EHBO-instructeurs

De cursus wordt gegeven door één of twee ervaren en gediplomeerde constructeurs. Zij doen dit op een prettige en efficiënte wijze. Bij meer dan zes cursisten zijn er voor het reanimatiedeel twee gediplomeerde instructeurs. Er is nog plaats, maar vol is vol Voor deze cursus kunnen zich maximaal twaalf deelnemers opgeven. De cursus wordt gegeven in het Hulp Verlenings- Centrum (HVC) aan de Nijkerkerweg 119 te Barneveld.

 

De kosten voor deze geheel verzorgde dag zijn € 115,00. Dat is inclusief lesboek (€ 19,85), de kosten van verband en gebruik van de reanimatiepoppen (baby en kind), koffie / thee en lunch. Vergoeding zorgverzekeraar Ook deze EHBO-cursus van het Rode Kruis kan geheel of gedeeltelijk door zorgverzekeraars vergoed worden. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende verzekeringen er zijn afgesloten. Neem bij twijfel rechtstreeks contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Wettelijk erkend certificaat

Bij het goed doorlopen van de EHBO handelingen ontvangen de cursisten een wettelijk erkend certificaat dat voldoet aan de eisen voor mensen, die werkzaam zijn in de kinderopvang. Geef je snel op En neem contact op met onze penningmeester de heer Ben van de Vliert te bereiken per telefoon onder nummer 06-51435528 en per email: bvandevliert@rodekruis.nl Hij kan je alles vertellen over de cursus, de kosten en het declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines