Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:15:33 O0802 Verpleeghuis Norschoten Kweekweg 3773BH Barneveld 117209 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

donderdag 24 september 2020

MAANDAG 26|11

Automobilist breekt nek bij ongeval in Kootwijkerbroek

Alle betrokken personen, inclusief het slachtoffer, hebben dus een groot risico genomen om het slachtoffer te verplaatsen zonder eerst medisch onderzoek te laten doen

KOOTWIJKERBROEK - Afgelopen weekend is er een aanrijding geweest op de Garderbroekerweg in Kootwijkerbroek. Een persoon zou met de auto tegen een boom zijn gebotst. De melder belde de huisartsenpost om medische hulp in te schakelen.

 

De telefoniste van de huisartsenpost kon inschatten dat er mogelijk wel sprake was van ernstig letsel, omdat het een flinke aanrijding zou zijn geweest. Zodoende verzochten zij de ambulancemeldkamer om een ambulance te sturen en tevens politie mee te sturen naar het ongeval. Mede omdat de politie vaak sneller ter plaatse is om de eerste noodzakelijk hulp te verlenen.

 

Op locatie kwamen de toegesnelde agenten en ambulancepersoneel tot een bijzondere ontdekking: de auto en de persoon waren allemaal verplaatst. De auto was opgeruimd en het slachtoffer van de aanrijding was bij iemand in de omgeving binnen gebracht.


Uit onderzoek bleek later dat het slachtoffer een gebroken nek had. Alle betrokken personen, inclusief het slachtoffer, hebben dus een groot risico genomen om het slachtoffer te verplaatsen zonder eerst medisch onderzoek te laten doen.

 

De politie spreekt in dergelijke gevallen van een ongeval met mogelijk "hoog energetisch letsel". Oftewel: wanneer iemand een zware klap maakt met een dergelijk ongeval, is er soms aan de buitenkant niet te zien dat er binnenin het lichaam gevaarlijk schade is ontstaan. Wanneer er dan onzorgvuldig wordt gehandeld, kan dit resulteren in veel zwaarder letsel. Zoals in dit geval was het risico op een dwarslaesie aanzienlijk hoger. Je zal maar verlamd raken door dergelijke onvoorzichtigheid.

 

Komt u bij een ongeval waarbij de schade aan een voertuig aanzienlijk is,en/of de airbags uit zijn gegaan, en/of er zeer waarschijnlijk sprake is van hoge snelheid:
Bel 112, stabiliseer het slachtoffer en wacht op de ondersteuning van medisch personeel. Verplaats een slachtoffer NOOIT, tenzij het niet verplaatsen een groter risico met zich mee brengt. Bijvoorbeeld als het voertuig in brand staat of het slachtoffer niet meer ademt. Start in dat laatste geval direct een reanimatie.

 

De politie doet uiteraard ook altijd onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Onder andere om uit te sluiten dat er geen andere partij betrokken is geweest bij de aanrijding zonder zich kenbaar te maken.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines