Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:01:10 Bgm-03 Voertuig Te Water Wesselseweg Barneveld 071112 095911 071771 071097 071741 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Barneveld (Piket dagdienst)
zaterdag 27 februari 2021

DONDERDAG 06|12

Een feestelijke (en veilige!) jaarwisseling voor iedereen

De gemeente Barneveld hoopt dat het dit jaar lukt om geen vernielingen te plegen

BARNEVELD - De gemeente Barneveld bereidt zich, samen met politie, brandweer en andere veiligheidspartners zoals de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, voor op een feestelijke en met name veilige jaarwisseling. De gemeente Barneveld hoopt dat het dit jaar lukt om geen vernielingen te plegen. Dat is nergens voor nodig. "Laten we er samen een feestelijke jaarwisseling van maken", zegt burgemeester Van Dijk.


Spelregels
Om de jaarwisseling zo feestelijk en veilig mogelijk te laten verlopen, heeft het college van B&W spelregels opgesteld:

 

Vuurwerk
Het afsteken van vuurwerk mag alleen van oudejaarsdag 31 december 2018 om 18.00 uur tot en met nieuwjaarsdag 1 januari 2019 om 02.00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk niet toegestaan. Als we ons er allemaal aan houden, blijft de overlast voor anderen (ouderen, jonge gezinnen, dieren) beperkt.


Vuurwerk mag alleen worden verkocht van vrijdag 28 tot en met maandag 31 december 2018. Wie tóch vroegtijdig vuurwerk afsteekt, riskeert een HALT-verwijzing of een verwijzing naar justitie in Arnhem. De gemeente Barneveld heeft geen vuurwerkvrije zones ingesteld. Dat is – vanwege de wettelijke afsteektijden – ook niet nodig.

 

Vreugdevuur
Het ontsteken van vreugdevuren is een traditie in Barneveld. De gemeente staat alleen vreugdevuren toe waarvoor een ontheffing is verleend. In de vergunning bij deze ontheffing staan de voorwaarden die voor de desbetreffende locaties van toepassing zijn.

 

Wilt u op oudejaarsdag een vreugdevuur ontsteken?

  • U kunt tot en met 15 december 2018 via de gemeentelijke website een ontheffing aanvragen via de website van de gemeente.
  • Een milieuambtenaar brengt alle vreugdevuren waarvoor een ontheffing wordt verleend in beeld en maakt, in overleg met de organisatoren en de brandweer, afspraken over het vreugdevuur.
  • Als er vreugdevuren worden geconstateerd waarvoor geen ontheffing is verleend, wordt een proces-verbaal opgemaakt en wordt schade aan gemeentelijke eigendommen verhaald op de organisatoren.

 

Carbidschieten

De gemeente Barneveld staat het schieten van carbid uitsluitend in het buitengebied toe tussen 12.00 en 16.00 uur. Voor het schieten van carbid is een ontheffing nodig.

 

Wilt u op oudejaarsdag in het buitengebied carbid schieten?

  • U kunt tot en met 15 december 2018 via de gemeentelijke website een ontheffing aanvragen via: https://www.barneveld.nl/belastingen-en-ve.../carbid-schieten/

 

Nieuwjaarsfeesten
De gemeente Barneveld heeft voor (openbaar toegankelijke) nieuwjaarsfeesten in Barneveld (Veluwehal), Voorthuizen (Oranjeterrein) en Terschuur/Zwartebroek (ds. W.L. Mulderstraat) een ontheffing van de sluitingstijd (tot 05.00 uur) afgegeven. Dat geldt ook voor besloten feesten in Barneveld en Voorthuizen.

 

Nieuwjaarsreceptie
De gemeente Barneveld nodigt inwoners en ondernemers uit voor de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 4 januari 2019 van 17.00 tot 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Om 18.00 uur spreekt burgemeester Van Dijk zijn nieuwjaarstoespraak uit en maakt bekend wie zich Vrijwilliger van het Jaar 2019 mag noemen. U bent van harte welkom.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines