Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:35:20 Hackfortlaan Barneveld 3771XC 46791 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 17 juni 2019

DONDERDAG 10|01

Vertraging woningbouw Otterlo

Ede wil vast blijven houden aan de ambitie om voldoende nieuwe woningen en een nieuw dorpshuis voor Otterlo te realiseren

OTTERLO - De komende jaren kan er naar alle waarschijnlijkheid niet gebouwd worden aan een nieuw multifunctioneel dorpshuis en 65 woningen in Otterlo. Voor de bouw is een vergunning Wet Natuurbeheer nodig van de Provincie Gelderland, en de kans is klein dat Ede deze vergunning krijgt. Dat meldt het college van B en W vandaag aan de gemeenteraad. Reden hiervoor is de strenge regelgeving over de maximale hoeveelheid stikstof in de lucht, nabij natuurgebieden waarover het Europese Hof van Justitie zich in november 2018 heeft uitgesproken.

 

Ede wil vast blijven houden aan de ambitie om voldoende nieuwe woningen en een nieuw dorpshuis voor Otterlo te realiseren. Wethouder De Pater (Ruimtelijke Ontwikkeling): "Deze vertraging is geen prettig bericht voor de bewoners van Otterlo. Maar we houden vast aan ons doel om voldoende nieuwe woningen voor het dorp te bouwen, in combinatie met een multifunctioneel dorpshuis. Die ambitie blijft staan!"

 

Omdat de nieuwbouw van het dorpshuis voorlopig uitblijft, komt er ook geen nieuwe plek voor het bewegingsonderwijs. Om te zorgen dat er de komende jaren wel gymonderwijs gegeven kan worden in het dorp, wil de gemeente het SERO-gebouw (de huidige gymzaal) opknappen. Daarover volgt voor de zomer duidelijkheid.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines