Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:03:50 Aanrijding Met Letsel A1 Li,5 Terschuur Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
maandag 20 mei 2019

VRIJDAG 08|03

Werkzaamheden Rozentuin binnenkort van start

De gemeente wil bij de herinrichting zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen van de buurt

BARNEVELD - De Rozentuin is een openbaar parkje in Barneveld, tussen de Amersfoortsestraat en de Achterdorpstraat. Het parkje heeft te lijden onder woekerend zevenblad. De gemeente wil dit onkruid weg laten halen en daarna de rozentuin opnieuw inrichten. Zo blijft de tuin een aantrekkelijke groene plek in het centrum voor aanwonenden en bezoekers. 

Van concept ontwerp naar definitief ontwerp
De gemeente wil bij de herinrichting zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen van de buurt. Daarom is in december 2018 is een concept ontwerp rondgestuurd, na meerdere bijeenkomsten met buurtbewoners. De reacties worden momenteel verwerkt in het definitieve ontwerp. We verwachten dat het definitieve ontwerp halverwege dit jaar klaar is. 

Planning werkzaamheden

  • Voor een effectieve bestrijding van het zevenblad wordt tussen 11 maart en 2 april het park grotendeels leeggehaald. Alle beplanting van de rozentuin wordt verwijderd. Er blijft 1 boom behouden. Bij de entree van de rozentuin komt een nieuwe bomenrij terug. Het hekwerk bij de entree gaat tijdelijk dicht. Ook de huidige bankjes worden verwijderd. De afvoer van het materiaal gaat via de Achterdorpstraat. Daarbij houden we rekening met de verkeerssituatie bij de Antoniusschool bij het in- en uitgaan van de school.
  • Nadat de Rozentuin leeg is, start vanaf ongeveer 9 april de onkruidbestrijding. Er wordt kokend water over het zevenblad gesproeid en in de grond geïnjecteerd. Er is hiervoor een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd. Dit bedrijf komt per jaar ongeveer vijf keer terug om de behandeling te herhalen tot het zevenblad weg is. Zo’n behandeling duurt circa 1 dag.
  • Vanaf oktober 2018 starten we met de aanleg van de paden en het straatmeubilair, zoals banken en prullenbakken. Ook beginnen we dan met het inzaaien en planten van de nieuwe tuin. De verwachting is dat dit eind maart 2020 is afgerond.
  • In 2020 en 2021 gaat de bestrijding van het zevenblad door totdat het zevenblad helemaal verdwenen is.
Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines