Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:21:37 Van Lodenstein College Lunterseweg 3772TS Barneveld 148202 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 30 november 2020

WOENSDAG 13|03

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag 13 maart 2019 kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.

Foto's
1/1

Ook interessant

Headlines