Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:15:21 Paltrokstraat 3774CR Kootwijkerbroek 7849 Prio Hoog Eenheid | Traumaheli Lifeliner 3 - MMT Ambulance...
zaterdag 18 januari 2020

ZONDAG 31|03

Grote uitslaande brand in rietgedekte woning in buitengebied van Putten

De specialisten van de rietploeg uit Kootwijkerbroek zijn ingeschakeld

PUTTEN - De brandweer is zondagavond 31 maart, even na 22:00 uur, opgeroepen voor een flinke brand in een rietgedekte woning aan de Roosendaalseweg, het buitengebied tussen Putten en Nijkerk.

 

Bij aankomst van de eerste hulpverleners sloegen de vlammen uit het dak van de woonboerderij. Momenteel is er sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer heeft opgeschaald naar het sein 'grote brand' en is met blussen gestart. Men heeft ploegen uit Putten, Ermelo en een hoogwerker uit Nijkerk ingezet. Ook de specialisten van de rietploeg uit Kootwijkerbroek zijn ingeschakeld.

 

Volgens de Veiligheidsregio zou de brand zijn begonnen in de schoorsteen, waarna het vuur zich al snel uitbreidde naar de rietenkap. De bewoners zijn tijdig naar buiten gegaan. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.

 

De woonboerderij heeft door de brand grote schade opgelopen. De brandweer wist overslag naar naastgelegen gebouwen te voorkomen.

Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 

Headlines