Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:21:37 Van Lodenstein College Lunterseweg 3772TS Barneveld 148202 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 30 november 2020

VRIJDAG 12|07

Inbreker op heterdaad aangehouden in Terschuur

Een alerte buurtbewoner belde 112

TERSCHUUR - Op donderdag 11 juli 2019 belde een alerte buurtbewoner naar de meldkamer: in Terschuur ging zojuist een man met rugtas een woning in, terwijl de bewoners niet thuis zouden zijn.


Direct zijn agenten met meerdere eenheden naar Terschuur gesneld. De melder kon een goed signalement van de verdachte man geven. Vervolgens had de melder ook in de gaten dat de man weer naar buiten kwam en in een grijze auto stapte. De politie zag de auto met hoge snelheid voorbij rijden, dus keren en er achter aan. De bestuurder ging er in volle vaart vandoor, maar kwam al snel tot de ontdekking dat vluchten geen zin had. De man stopte en kon zo worden gecontroleerd door de agenten. Ondertussen had de nieuwe wijkagent van onder andere Terschuur, Marco Kramer, zich snel naar de woning begeven om te controleren of er daadwerkelijk was ingebroken.


Zo bleek dat het slot was uitgeboord en de deur was open gebroken. De verdachte man kon zodoende op heterdaad worden aangehouden als verdachte van het plegen van de inbraak.


Ziet u iets verdachts? Bel net als deze melder 112. De politie komt zo snel mogelijk om erger te voorkomen. In deze casus had de verdachte geen tijd om een buit te verzamelen. Hij moest al snel weer op de vlucht, helaas voor hem zonder resultaat. En dat allemaal dankzij de buurtbewoner die direct in actie kwam!


De verdachte zit vast en staat vanmiddag al voor de Rechter Commissaris. Hij zal voorlopig vastzitten, mede omdat hij ook nog voor andere feiten werd gezocht.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines