Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:10:38 Camping 't Beloofde Land Bosweg 3781NG Voorthuizen 63663 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-112

Ambulance 07-112

vrijdag 23 augustus 2019

DINSDAG 06|08

Politie achtervolgt auto uit Duitsland over de A30

Getuigen melden op social media dat er wel 20 politie auto's over de A30 knalde achter de verdachte auto aan

BARNEVELD/EDE - Vanwege een verdachte situatie heeft de Duitse politie maandagavond vlakbij Dinslaken de achtervolging ingezet op een Duits voertuig.

 

De verdachte is toen de Nederlandse grens over gevlucht bij Zevenaar. De Nederlandse politie heeft ook de achtervolging ingezet op de A12, de A30 en de A1 welke na 170 kilometer in Amsterdam is beĆ«indigd. 

 

Getuigen melden op social media dat er wel 20 politie auto's over de A30 knalde achter de verdachte auto aan. De politie heeft twee keer geschoten op zijn banden om te voorkomen dat hij opnieuw kon vluchten. Daarna kon de politie hem aanhouden. Zijn identiteit is niet bekend, aldus een woordvoerster van de politie.

 

Het voertuig is door de E.O.D (Explosieve Opruimingsdienst) onderzocht. In de auto werd een gasalarm vuurwapen aangetroffen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal later deze week worden voorgeleid zodat de overleveringsprocedure kan worden opgestart.

Headlines