Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:45:51 Molenweg 3781VD Voorthuizen 63246 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-107

Ambulance 07-107

woensdag 27 mei 2020

VRIJDAG 13|09

Klopjacht op ontsnapte kindermisbruiker uit Barneveld

Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie is bezig met een klopjacht om de man op te sporen.
NIJMEGEN - De tbs'er uit de Nijmeegse Pompekliniek die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte, is een Barneveldse 42-jarige kindermisbruiker die in 2013 is veroordeeld. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie is bezig met een klopjacht om de man op te sporen.
 

De ontsnapte pedofiel misbruikte in het verleden zes minderjarige meisjes. Hij kreeg daarvoor in 2013 tbs met dwangverpleging opgelegd. Deskundigen meldden destijds dat bij de verdachte sprake was van een hoog risico op terugval.

 

Donderdagmiddag onttrok de man zich tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden bij Nijmegen aan het toezicht. Daarop is de politie direct ingeschakeld. Het OM zegt de slachtoffers en hun familieleden op de hoogte te hebben gebracht. 

De gemeente Barneveld is op de hoogte gebracht van de ontsnapping en werkt samen met de politie en het OM, om de man weer te vinden. De Pompestichting wil verder niet ingaan op de identiteit van de ontsnapte tbs'er. 

 

Update: 

Volgens de Politie gaat het om de 42-jarige Harry van Eijk. De man is donderdag voor het laatst gezien in het Limburgse Gennep aan de Zandstraat. 

Hij is tijdens verlof weggefietst en ontsnapt op een zwarte mountainbike met rode letters van het merk Cube. 

Van Eijk is 1.85 lang en heeft een slank postuur. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een zwarte, strakke trainingsbroek, een zwart t-shirt en zwart met witte gympen van het merk Asics.

 

Update 16:45 uur : 

De tbs'er uit de Nijmeegse Pompekliniek die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte, is vrijdagmiddag in het Zeeuwse Rilland aangehouden. Op basis van een tip heeft het gespecialiseerde opsporingsteam van de politie hem opgepakt.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines