Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:19:24 Oldenbarneveldplein 3772XT Barneveld 7096 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

zondag 17 januari 2021

DONDERDAG 10|10

Op reis naar China? Vraag nu jouw visum aan!

Partnerbijdrage

Als jij binnenkort gaat reizen naar China voor een zakenreis of gewoon voor een vakantie dan heb je een visum nodig. Het is namelijk verplicht om een in bezit te zijn van een visum als je naar China gaat. Als je met minderjarige kinderen reist naar het Aziatische land dan moet je tevens een eigen visum voor hun regelen.  

 

Aanvragen van visum voor China

Een visum aanvragen voor China is zeker moeilijker dan het proces van andere landen. Bovendien kost een Chinees visum een stuk meer dan een visum voor een ander land. Per persoon zal het aanvragen van een visum voor China €164,50 kosten. Dit is inclusief consulaire kosten, servicekosten en BTW. Het aanvragen van een Chinees visum begint met het invullen van een online formulier. Dit is eenvoudig en snel te doen. Hierna moet je jouw paspoort en andere documenten opsturen. Hiervoor krijg je via de mail instructies. Je mag deze documenten overigens ook afgeven. Als je een visum toegekend krijgt dan zal dit geplakt worden in jouw paspoort. Hierna kun je de documenten weer ophalen of laten verzenden. Het grote voordeel hiervan is dat je niet naar het Chinese consulaat in Den Haag hoeft af te reizen. 

 

Voorwaarden van visum voor China

Natuurlijk zijn er enkele visumvoorwaarden voor China waaraan je moet voldoen om het Chinese visum te krijgen. Als jij niet voldoet aan alle eisen dan zal jouw aanvraag afgekeurd worden. Onderdeel hiervan is dat jouw paspoort normaal en geldig is, een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Hoe lang jouw paspoort nog geldig moet zijn hangt af van het type visum dat jij aanvraagt. Er zijn namelijk vier soorten visa voor China waarvoor jij kunt kiezen. Dit hangt af van hoe vaak je naar China toe gaat reizen en wanneer je er naartoe gaat. Dit zijn de vier opties voor visa in China en ook hoelang jouw paspoort nog geldig moet zijn:

 

  • Eenmaal inreizen en 3 maanden geldigheid: jouw paspoort is bij de eerste aankomst nog minimaal 6 maanden geldig.
  • Tweemaal inreizen en 3 maanden geldigheid: jouw paspoort is bij de eerste aankomst nog minimaal 7 maanden geldig.
  • Tweemaal inreizen en 6 maanden geldigheid: jouw paspoort is bij de eerste aankomst nog minimaal 12 maanden geldig.
  • Onbeperkt inreizen en 12 maanden geldigheid: jouw paspoort is bij de eerste aankomst nog minimaal 18 maanden geldig.
Foto's
1/1

Ook interessant

Headlines