Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:15:33 O0802 Verpleeghuis Norschoten Kweekweg 3773BH Barneveld 117209 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

donderdag 24 september 2020

WOENSDAG 06|11

Boeren in Voorthuizen de straat op tegen dreigende acties van dierenactivisten

Activisten zouden via social media gedreigd hebben varkensstallen in de regio te bezetten

VOORTHUIZEN - Woensdagavond 6 november heeft de politie uit voorzorg de Lankerenseweg in Voorthuizen afgezet. Boven Barneveld en omgeving cirkelt een politiehelikopter. Ook op wegen is de politie actief. Tientallen jonge boeren hebben zich verzameld. Ze zeggen een actie van dierenactivisten te willen tegenhouden.


Activisten zouden via social media gedreigd hebben varkensstallen in de regio te bezetten. Voor zo'n zestig boeren was dat woensdagavond aanleiding met hun voertuigen de straat op te gaan en in de omgeving te patrouilleren. Ze kregen al snel steun van andere inwoners uit de regio.

 

In Den Bosch hoorden 67 aanhangers van dierenrechtenorganisatie Meat the Victims die in mei in het Brabantse Boxtel een varkensstal bezetten deze woensdag een week celstraf tegen zich eisen. Dat meldt Omroep Brabant. De rechtbank hield bij een boete van 300 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

 

Update

Zo'n 200 boeren wilde zelf bij een bedrijf gaan kijken, de politie verbood dat. Uiteindelijk na een discussie zijn er 5 man gaan kijken en hebben niks aangetroffen. Tegen 23:00 uur is iedereen vertrokken inclusief de politie. Zelfs uit Groningen waren boeren naar Voorthuizen gekomen. Politie was met een 10tal wagens ter plaatse.

Reacties
Pieter zegt: spacer
Mooie opkomst, deze activisten zijn echt doorgedraaide mensen en gevaarlijk.
07-11-19 07:38
Score: 14
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines