Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:47:09 (dia) Hollands Hoenlaan 3772PC Barneveld 116053 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 21 september 2020

VRIJDAG 06|12

Eerste dorpsgesprek in Kootwijkerbroek

Informatie over lokale duurzame energie

KOOTWIJKERBROEK - Zo'n 100 inwoners uit Kootwijkerbroek waren op 21 november aanwezig bij het dorpsgesprek over het opwekken van lokale duurzame energie. Dit dorpsgesprek was het begin van de tour die in de komende maanden plaatsvindt. De avond was georganiseerd met lokale initiatiefnemers in duurzame energie en de gemeente. Er werd gesproken over de Regionale Energie Strategie, zonneveld De Branderwal en er waren informatietafels.

 

Lokale initiatieven

De energiecoöperatie Duurzaam Kootwijkerbroek gaf een uitleg over het zonneveld De Branderwal. De coöperatie heeft hier straks een strook met zonnepanelen. Op dit zonneveld is ruimte ingepland voor 75.000 panelen die duurzame stroom kunnen leveren voor zo'n 5.000 huishoudens, op basis van het huidige stroomverbruik.


De Branderwal is het eerste zonneveldproject dat groen licht heeft gekregen van de gemeente om het vergunningstraject in te gaan. Tijdens de presentatie over De Branderwal werden impressies getoond van het ontwerp.


Bezoekers konden al hun vragen en suggesties op tafels achterlaten. Deze worden meegenomen in een eindverslag naar de gemeenteraad.

 

Informatietafels

Bezoekers konden in de zaal ook terecht bij informatietafels van Duurzaam Kootwijkerbroek en het energieloket. Er was veel belangstelling voor het maken van een warmtescan van een woning. Het Woonplein Voorthuizen was ook aanwezig. Hier kunnen inwoners met allerlei vragen over het verduurzamen van hun woning terecht voor advies.

 

Volgend dorpsgesprek in de Glind

Het volgende dorpsgesprek vindt plaats in De Glind op maandag 13 januari. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines