Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:15:33 O0802 Verpleeghuis Norschoten Kweekweg 3773BH Barneveld 117209 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

donderdag 24 september 2020

DINSDAG 07|01

Burgemeester Asje van Dijk leeft mee met Kootwijkerbroek

Na meer dan achttien jaar procederen, hoorden de boeren en andere betrokkenen wat het oordeel van de hoogste economische rechter is over de MKZ kwestie

KOOTWIJKERBROEK - Dinsdag 7 januari 2020 deed het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) uitspraak over de Mond- en Klauwzeercrisis (MKZ) in Kootwijkerbroek (2001). Na meer dan achttien jaar procederen, hoorden de boeren en andere betrokkenen wat het oordeel van de hoogste economische rechter is over de kwestie. Burgemeester Asje van Dijk verwoordt in een statement zijn reactie.


,,Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft vanochtend uitspraak gedaan over de MKZ-crisis in Kootwijkerbroek uit 2001. Het CBb oordeelde dat het Rijk in 2001 terecht het besluit nam om 60.000 dieren te ruimen in Kootwijkerbroek. Met deze uitspraak zijn de beroepen van de boeren afgewezen.


Het gemeentebestuur heeft kennisgenomen van deze uitspraak en kunnen de grote teleurstelling van boeren en stichting MKZ Crisis Kootwijkerbroek, die zich hier zoveel jaren voor heeft ingespannen, goed voorstellen. Er is zolang gewacht op duidelijkheid. De uitspraak van de rechter is helder, maar daarmee is het leed niet weggenomen. We leven mee met Kootwijkerbroek, in het bijzonder natuurlijk met de boeren en gezinnen die hier nauw bij waren en zijn betrokken."

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines