Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:59:37 Ongeval (beknelling) N802 - Scherpenzeelseweg,5 Barneveld 093041 Prio Hoog Eenheid | Commandant Brandweer Renswoude Utrecht
zaterdag 04 april 2020


ZATERDAG 11|01

De kippen zijn weer terug op hun broedplek in Barneveld

De oudejaarsvereniging wilde met de actie steun uiten voor de boerenacties in Nederland

BARNEVELD - De kippen en haan die eind vorig jaar verdwenen van de rotonde bij de Midden Nederland Hallen in Barneveld, staan sinds zaterdag weer terug op hun plek. Dat meldt oudejaarsvereniging De Geitefok uit het Friese Oldeberkoop. Die club ontvoerde de drie beelden tijdens Kerst.


Al snel na de ontvoering doken de twee kippen en enkele haan op in Oldeberkoop. De oudejaarsvereniging wilde met de actie steun uiten voor de boerenacties in Nederland. Ook 'broedt' het dorp op plannen voor nieuwbouwwoningen, en daarbij kwamen de kippen blijkbaar goed van pas.

 

De Geitefok verzekerde dat de kippen heelhuids naar Barneveld zouden terugkeren en maakte die woorden zaterdag waar. Op Facebook liet de vereniging zien dat de kippen weer op transport gingen naar het zuiden. Een paar uur later stonden de beelden inderdaad weer op hun vertrouwde stek op de rotonde.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines