Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:15:33 O0802 Verpleeghuis Norschoten Kweekweg 3773BH Barneveld 117209 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

donderdag 24 september 2020

DONDERDAG 16|01

Inloopbijeenkomst mogelijke oplossingen knelpunt A1-A30

Op 29 januari in het gemeentehuis

BARNEVELD - Iedereen is welkom op de inloopbijeenkomst over de verkenning A1 - A30. De bijeenkomst is op woensdag 29 januari van 17.00 – 21.00 uur in het gemeentehuis van Barneveld. Aanmelden is niet nodig en u kunt inlopen wanneer u wilt.


Wat eraan vooraf ging

De afgelopen maanden is gekeken naar mogelijke oplossingen om de problemen en knelpunten rondom de A1-A30 aan te pakken. Hierover zijn verschillende overheden en belangenorganisaties met elkaar in gesprek gegaan. Ook zijn er (werk)sessies geweest. Daarnaast hebben omwonenden en overige belanghebbenden in de vorige bijeenkomst en via de website ideeën over oplossingen aangedragen.


Wat u kunt verwachten op deze bijeenkomst

Tijdens de inloopbijeenkomst informeren we u graag over de stand van zaken van het project en nemen we u mee in het proces. We tonen u 18 kansrijke oplossingen voor het gebied A1 – A30 Barneveld en Voorthuizen. Bij een aantal van die oplossingen vervalt de aansluiting van de N301/Zelderseweg op de A1 en A30.

 

Medewerkers van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Gelderland en de gemeente Barneveld zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.


Hoe gaat het verder?

De oplossingen die we u op 29 januari tonen, zijn globaal en nog niet definitief. Ze zijn gemaakt om een goede afweging te maken over effecten op bijvoorbeeld kosten, natuur, water en verkeer op de A1 en A30 en de lokale wegen. Na de bijeenkomst worden de kansrijke oplossingen verder onderzocht en uitgewerkt. Eind 2020 leggen de samenwerkingspartijen één voorkeursalternatief voor aan de Minister, die hierover een besluit neemt. Dit voorkeursalternatief wordt ons uitgangspunt voor de volgende fase: de planstudiefase.


Waarom deze verkenning?

De A1 is een van de belangrijkste internationale verbindingen van Nederland. Door het toenemend verkeer en de huidige weginrichting stroomt het verkeer op en rondom de A1 en A30 niet goed door en gebeuren er veel ongelukken. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt daarom samen met de provincie Gelderland en de Regio Foodvalley/gemeente Barneveld in een verkenning naar een oplossing. In deze verkenning worden verschillende mogelijkheden onderzocht om de verkeersproblemen te verminderen rond de aansluiting A1-A30 en de op- en afritten Barneveld en Voorthuizen.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines