Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:21:31 P Bgm-01 Br Gerucht Scholencomplex Schoutenstraat Barneveld 071741 Prio Eenheid | Brandweer GelderlandMidden (Onbekende code)
vrijdag 03 april 2020
 

DONDERDAG 20|02

Inloopavond Bestemmingsplan Woudse Erven 1 Barneveld

De bijeenkomst is donderdag 5 maart in het Van Lodenstein College aan de Lunterseweg 94 in Barneveld

BARNEVELD - Donderdagavond 5 maart is er een inloopbijeenkomst van de gemeente Barneveld over het bestemmingsplan Woudse Erven 1. Woudse Erven 1 is een toekomstige deelwijk van de wijk De Burgt. Tijdens de avond presenteren we de ‘verbeelding’ (kaart bij het bestemmingsplan) en de typologiekaart. U kunt als bezoeker vragen stellen en informatie krijgen. Ook liggen er inspraakformulieren om mee te nemen en in te vullen.

 

De bijeenkomst is van 19:00 – 21:00 uur in het Van Lodenstein College aan de Lunterseweg 94 in Barneveld.

 

Woningen Woudse Erven 1

Volgens de huidige planning wordt Woudse Erven 1 binnen 1 tot 2 jaar gerealiseerd. De bouwplannen worden nog uitgewerkt. Als de verkoop van de woningen start, maakt de gemeente dit bekend. 

 

Er is ruimte voor een gevarieerd aanbod van ongeveer 131 woningen:

  • 29 sociale huurwoningen
  • 16 sociale koopwoningen tot € 200.000
  • 15 woningen in de categorie ‘middelduur laag’ met prijzen tussen € 200.000 en € 260.000 
  • 26 woningen in de categorie ‘middelduur hoog’ € 260.000 – € 300.000 
  • 45 woningen in het duurdere segment boven € 300.000. 

 

Duurzaamheid staat voorop in dit nieuwbouwproject. De woningen zijn Bijna-Energieneutraal en aardgasloos. 

Wethouder Aart de Kruijf: “met de toekomstige deelwijk Woudse Erven 1 wordt weer een gedeelte van De Burgt ingevuld. Met een prachtig aanbod van duurzame en gevarieerde woningen, van sociale huur tot duurdere koopwoningen en alles hier tussenin. Zo bouwen we voor de toekomst van onze inwoners in de gemeente Barneveld”.  

 

Ligging

Het plangebied beslaat het noordelijk deel van de Woudse Erven. Het sluit aan op de Eilanden Oost in het noorden en de Burgthoven in het westen. De Nederwoudse weg is de scheiding. Aan de oostzijde loopt het gebied tot aan de nieuwe hoofdontsluitingsweg die vanaf Eilanden Oost direct met een bocht gedeeltelijk wordt doorgetrokken.

 

Ontsluiting

De Burgemeester van Diepeningenlaan wordt gedeeltelijk doorgetrokken en ontsluit de oostkant van de nieuwe wijk. Aan de westkant van de wijk komt een ontsluiting op de Nederwoudseweg. Hierdoor krijgt ook de wijk Eilanden-West via Woudse Erven een betere aansluiting op de Burgemeester van Diepeningenlaan.

 

Fietsontsluiting

De Nederwoudseweg krijgt na de ds. Fraanjeschool een nieuwe aansluiting op de doorgetrokken Burgemeester van Diepeningenlaan. Ter hoogte van de Burgthoven wordt de Nederwoudseweg voor een klein gedeelte nog als straat ingericht waarna het richting de school de Burgthof over gaat in een fietsverbinding.

 

Groen en water

De centrale wijkontsluitingsweg splitst het woongebied in tweeën. Aan beide zijden van de weg zijn drie woonclusters. Daaromheen is het groen en komt er wateropvang in de vorm van wadi’s en waterberging.

 

Vervolg: voorontwerp bestemmingsplan ter inzage

Na de inloopavond ligt het voorontwerp bestemmingsplan ter inzage van 6 tot en met 19 maart. Het plan is in te zien bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving in het gemeentehuis. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines