Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:56:09 Bgm-01 Hv Buiten Materieel (gas Lekkage) Wouterskamp Voorthuizen 071441 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Voorthuizen Brandweer Barneveld...
maandag 30 maart 2020

MAANDAG 24|02

Deel jouw verhaal tijdens een WO2-café in de Bibliotheek Barneveld

BARNEVELD - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In heel Gelderland wordt dit lustrum gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés in Gelderse bibliotheken zoals in de Bibliotheek Barneveld: dé plek waar inwoners hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog kunnen delen.

 

WO2-café in de Bibliotheek Barneveld

Heb je een mooi oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat je wilt delen? Of heb je bijzondere foto’s, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar het WO2-café in de Bibliotheek Barneveld op dinsdag 14 april van 12.00 tot 14.00 uur. Reserveer een gratis plekje via de ticketshop op de website www.bibliotheekbarneveld.nl of meld u tijdens de bemande uren (14.00 – 17.00 uur) aan bij een van onze medewerkers in een van onze Bibliotheek-vestigingen.

 

Onder het genot van een broodje en koffie of thee kun je jouw verhaal delen met elkaar. Op iedere locatie zijn historici en oorlogskenners aanwezig. Zij beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als je vragen hebt. De mooiste verhalen worden door Omroep Gelderland tijdens de WO2-cafés opgenomen en zijn terug te zien via de verschillende kanalen van Omroep Gelderland. Daarnaast worden de verhalen opgeslagen op het platform MijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

 

Kun je niet op 14 april en wil je weten wanneer het café bij een andere Bibliotheek bij jou in de buurt is? Kijk dan op www.gelderlandherdenkt.nl/wo2-cafes.

 

75 jaar vrijheid, in het spoor van de bevrijders

Naast het WO2-café treedt Omroep Gelderland vanaf 30 maart drie weken lang in het spoor van de bevrijders. We reizen door de provincie en gaan terug naar de dag van de bevrijding, met de mensen die er zelf bij waren, portretten van onze bevrijders en met muziek die je meeneemt naar toen. 75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders is vanaf 30 maart iedere werkdag om 08.00 uur en om 18.20 uur tezienbij Omroep Gelderland.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines