Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:15:33 O0802 Verpleeghuis Norschoten Kweekweg 3773BH Barneveld 117209 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

donderdag 24 september 2020

DINSDAG 24|03

Doorlezen en leren bij de Online Bieb tijdens Coronacrisis #ikleesthuis

Voor als de kinderen hun (t)huiswerk even zat zijn

GEMEENTE BARNEVELD - Ondanks dat de deuren van de Bibliotheekvestigingen in Barneveld, Kootwijkerbroek en Voorthuizen gesloten zijn, kun je toch lekker doorlezen. Ben je lid van de Bibliotheek? Reserveer dan de boeken via de website www.bibliotheekbarneveld.nl of lees online. Ben je geen lid? Er zijn ook voor niet-leden ook gratis e-books en luisterboeken via de LuisterBieb-app en Online Bibliotheek beschikbaar. Nu zelfs met extra boeken omdat er meer thuiszitters zijn door het Coronavirus. Op de website van de Bibliotheek Barneveld staan ook tips met leerzame websites voor kinderen.


‘Veilig’ boeken reserveren

De medewerkers van de Bibliotheek zijn inmiddels volop bezig om gereserveerde boeken te verzamelen voor de bibliotheekleden. Dit doen zij wel veilig: met handschoenen aan boeken verzamelen, in een plastic tas stoppen en buiten, bij de zijdeur, is een ‘veilige zone’ afgeplakt met tape waarachter de leden moeten wachten om hun tas te kunnen pakken.

Alle boeken die zijn uitgeleend zijn met 6 weken verlengd en in de periode dat de Bibliotheekvestigingen dicht zijn wordt geen te laat-geld opgebouwd. Heb je vragen over het reserveren? Bel dan van dinsdag t/m donderdag tussen 11.00 en 16.00 uur via telefoonnummer (0342) 403 483.

 

Vlogs met boekentips en leerzame websites voor kinderen

De medewerkers Educatie die normaalgesproken de scholen met een schoolbibliotheek bezoeken en adviseren over leesbevordering, plaatsen de komende twee weken vlogs #ikleesthuis op Instagram en Facebook. Ze vertellen over leuke kinderboeken en geven er ook een passende opdracht bij om te knutselen. De kinderen kunnen er ook nog een leuk cadeautje mee winnen bij het uitvoeren van 3 of meer opdrachten. 

 

Op de website van de Bibliotheek Barneveld vind je ook een verzameling van boekenwebsites en websites met proefjes, oefeningen en onderzoekopdrachten. Voor als de kinderen hun (t)huiswerk even zat zijn. Op de homepage van de website vind je de link. Volg bibliotheekbarneveld op Facebook of Instagram en tag ons als je een leuk boek hebt gelezen, zelf een tip hebt of een leuke opdracht hebt gedaan. 

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines