Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:02:04 Rijksweg Voorthuizen 3781LT 31939 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 22 april 2019

ZATERDAG 30|10

Alcoholcontroles rondom ''Mestpop'' feest

BARNEVELD - De politie heeft vrijdagavond en na middernacht een grote alcohol / verkeerscontrole gehouden rondom het muziekfeest ''Mestpop'' in de Mercuriushal.

 

Iedereen die over de Mercuriusweg reed werd stilgezet voor een blaastest. Hierbij liepen er een aantal bestuurders tegen de lamp aan. Tevens werden sommige bestuurders aan de kant gezet voor andere feiten, zoals onder andere het voeren van verkeerde verlichting, geblindeerde autoramen en een brommer die getest werd op snelheid. Jongelui die geen verlichting op de fiets had mocht verder lopen. Over de resultaten van de controle is nog niets bekend.

 

Algemeene Informatie:

Alcohol en verkeer gaan natuurlijk niet samen. Ondanks dat iedereen het weet, gebeurt het toch nog altijd dat mensen met een slok (teveel) op achter het stuur kruipen. U riskeert dan niet alleen een flinke boete, het is ook nog eens levensgevaarlijk! Regelmatig verneem je uit de media dat er weer ergens een zwaar ongeval is gebeurd met drank op in het spel. Vaak met doden of zwaargewonden daarbij.

 

Strengere regels
Vanaf 1 januari 2006 gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. De nieuwe alcohol limiet van 0,2‰ is er voor álle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. En voor iedereen die z'n rijbewijs heeft gehaald of gaat halen ná 30 maart 2002. De 0,2‰ limiet geldt de eerste vijf jaar nadat je je rijbewijs hebt ontvangen. Kort gezegd komt de nieuwe regel op het volgende neer: méér dan 0,2‰ alcohol? Niet meer rijden!

 

Alcohol in het verkeer: dat kan echt niet meer!
Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. Want die combinatie is en blijft levensgevaarlijk. Je zou denken: waarom dan niet gewoon 0,0‰? Daar is uitgebreid naar gekeken, maar het bleek niet te kunnen. Bijvoorbeeld omdat je door het eten van zoetigheid al kleine hoeveelheden alcohol in je bloed kan krijgen. Daarom is de grens gelegd bij die 0,2‰. Maar eigenlijk betekent het gewoon: niet drinken, als je nog de weg op moet.

 

Drinken en rijden
Alcohol maakt overmoedig. Je denkt dat je alles aankunt, zeker zoiets ‘alledaags’ als auto of brommer rijden. Toch blijkt alcohol veel meer invloed op je rijgedrag te hebben dan je zou denken. En het vervelende is: als alcohol eenmaal in je bloed zit, gaat het er niet snel weer uit. Ook niet met een snel broodje shoarma na een avondje stappen. Of met sterke koffie aan het eind van het feest. En trouwens ook niet met overgeven.

 

Feiten en cijfertjes
Ondanks alle voorlichting en politiecontroles, stappen nog steeds te veel mensen met alcohol op achter het stuur. Het gevolg is, dat er elke week weer onnodig slachtoffers vallen. Vaak jonge mensen in de bloei van hun leven. Om precies te zijn: van de 250 doden en 3500 zwaargewonden per jaar door alcohol in het verkeer, is ongeveer een kwart jonger dan 24 jaar

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie