Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:19:24 Oldenbarneveldplein 3772XT Barneveld 7096 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

zondag 17 januari 2021

ZONDAG 02|08

A1 bij Voorthuizen urenlang afgesloten na ernstig ongeval

Een pickup truck met aanhanger achterop een personenauto met daarin meerdere personen

VOORTHUIZEN - Bij een ernstig ongeval op de A1 ter hoogte van Voorthuizen zijn zaterdagavond twee gewonden gevallen. Door het ongeval was de snelweg A1 urenlang afgesloten. Het ongeval gebeurde omstreeks 23:30 uur op de rijbaan vanuit Apeldoorn richting Amersfoort.

 

Door voorlopig nog onbekende oorzaak botste een pickup truck met aanhanger achterop een personenauto met daarin meerdere personen. De klap was dusdanig hard dat de personenauto meer dan 150 meter verderop in de middengeleider belandde en daarna op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De personenauto vloog direct daarna in brand.

 

Hulpdiensten waaronder de brandweer en zeker 3 ambulances zijn groot uitgerukt na de melding. Voorbijgangers wisten de brandende auto echter al te blussen voor de aankomst van de hulpdiensten.

 

In de personenauto zaten meerdere personen waaronder een vrouw, welke met ernstig letsel naar het UMC in Utrecht werd vervoerd, en een kind welke lichtgewond raakte. Een peuter in een maxicosi op de achterbank raakte niet gewond.

 

Om een duidelijk beeld naar de oorzaak van het verkeersongeval te krijgen doet de forensische opsporing van de politie sporenonderzoek. Dit gaat vermoedelijk nog enkele uren duren. De snelweg A1 richting Amersfoort is vanwege het ongeval volledig afgesloten. Politie en Rijkswaterstaat hebben het verkeer wat vast stond in de file teruggeleid naar de afrit bij Stroe. Op de rijbaan richting Apeldoorn moest een rijstrook worden afgesloten vanwege brokstukken op de linker rijstrook.

Video's
Reacties
Serhat Salman zegt: spacer
Truck was hele rit aan het bumperkleven. 5 min voor het ongeval namelijk was die ook continu bij mij van achter aan het bumperkleven. En ja hoor we rijden langs en zien het ongeval, heftig! Ik weet wel 1000 % zeker dat het door zijn rijgedrag komt en met hoge snelheid met een aanhangwagen achterop(ook half los volgens mij)
02-08-20 09:52
Score: 29
Gert zegt: spacer
Zo onbenullig rijden dan rijbewijs afnemen voor minimaal 1 jaar
02-08-20 14:52
Score: 18
Paul zegt: spacer
De ellende van dit soort auto's is dat ze verschrikkelijk zwaar zijn, vreselijk hard kunnen, en vaak in handen zijn van. Cowboys die menen heer en meester te zijn van de weg.
Je ziet ze ook altijd stunts uithalen op de dashcam video's op YouTube.
Groot rijbewijs ervoor eisen zou ( misschien) helpen......
02-08-20 18:26
Score: 3
Wouter zegt: spacer
Rijbewijs afnemen en nooit meer teruggeven
02-08-20 21:38
Score: 3
Anoniem zegt: spacer
Heb je je gemeld bij de politie Serhat? Ivm getuigen over zijn aso rijgedrag?
03-08-20 08:37
Score: 7
Joey zegt: spacer
100% trucks fout. Truck haalde mij vlak voor het ongeval ook al in met een achterlijke snelheid, zeker als je een lege aanhanger vervoerd. Aanhanger slingerde van lings naar rechts achter zn truck door de debiele snelheid die de truck aanhield. Verbaast me niks dat hij dit veroorzaakt heeft.
03-08-20 10:12
Score: 5
Vief zegt: spacer
Hi Serhat Salman en Joey,
Hebben jullie toevallig al contact opgenomen met de politie? Jullie getuigenissen kunnen denk ik erg waardevol zijn in het onderzoek.
04-08-20 22:53
Score: 3
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines