Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:38:23 Bgm-01 Br Wegvervoer (scooter) Garderbroekerweg Harskamperweg Kootwijkerbroek 072141 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 12 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 23|10

Torentje Oude Raadhuis in Barneveld kleurt blauw

Vanwege 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties

BARNEVELD - Van 22 tot en met 25 oktober kleurt het torentje van het Oude Raadhuis in Barneveld 's avonds blauw. Dit is omdat de Verenigde Naties 75 jaar bestaat. Blauw is de kleur van deze internationale organisatie.

 

75 jaar bevrijding
Nederland werd 75 jaar geleden bevrijd. In datzelfde jaar werden op 24 oktober de Verenigde Naties opgericht (VN). Internationale solidariteit en een gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid zijn belangrijke oprichtingsidealen van de VN.

 

Heel Nederland kleurt blauw
Door heel Nederland worden bekende gebouwen in de VN-kleur verlicht. Op 23 oktober zou een groot concert plaatsvinden in het Schaffelaartheater. Door de coronacrisis kan dit concert niet doorgaan. "Dit bijzondere herdenkingsjaar begon dit jaar op de basisscholen met de blauwe lichten van project Levenslicht van Daan Roosengaarde. Met het blauw aanlichten van de toren sluiten we het af met de herdenking van 75 jaar VN," aldus burgemeester Asje van Dijk.

 

Column burgemeester Van Dijk
Burgemeester van Dijk besteedt in zijn komende column Asjeblieft uitgebreid aandacht aan het jubileum en de achtergronden van de VN. De column staat vanaf zaterdag 24 oktober op deze website.

 

Speciaal tv-programma
De NOS zendt vrijdag 23 oktober een speciaal programma uit op tv. Dit gaat over de geschiedenis en de waarde van de jarige VN. Het is in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De uitzending is vanuit het Vredespaleis in Den Haag. Het programma begint om 20.30 uur op NPO 1.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines