Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:38:23 Bgm-01 Br Wegvervoer (scooter) Garderbroekerweg Harskamperweg Kootwijkerbroek 072141 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 12 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 20|11

Burgemeester reageert op conflict tussen jongeren in Barneveld

Uiteraard zullen wij, samen met de politie, de school en onze jongerenwerkers, alles in het werk stellen om een herhaling te voorkomen

BARNEVELD - Op donderdag 19 november jl. is het – voor de derde keer – tot een conflict gekomen tussen groepen jongeren uit Barneveld. Burgemeester dr. J.W.A. van Dijk geeft naar aanleiding van de gebeurtenissen de volgende verklaring:


"Afgelopen donderdag werd ik – voor de derde keer – door de politie geïnformeerd over een conflict in de nabijheid van "De Meerwaarde" aan de Rietberglaan. Opnieuw zochten groepen jongeren elkaar op om met elkaar op de vuist te gaan. Gelukkig was de politie snel ter plaatse en wist verschillende jongeren staande te houden. Na de eerdere waarschuwingen (van afgelopen maandag) zijn nu ook boetes uitgedeeld.


Ik ben vooral geschrokken van het feit dat het hier om een georganiseerde actie gaat; met voorbedachten rade, dus. Je spreekt met een aantal jongeren af om andere jongeren, waarmee je een conflict hebt, een (hardhandig) lesje te leren. Ik veroordeel dat. Zo gaan we niet met elkaar om in Barneveld. Natuurlijk kan er iets voorvallen en je hoeft écht niet met iedereen vrienden te zijn, maar conflicten lossen we niet en nooit op deze manier op.


Uiteraard zullen wij, samen met de politie, de school en onze jongerenwerkers, alles in het werk stellen om een herhaling te voorkomen. Maar we zijn daarbij ook (en misschien wel in de eerste plaats) afhankelijk van de inzet en verantwoordelijkheid van jongeren én hun ouders. Ik roep in het bijzonder hén op hier hún bijdrage aan te leveren."


Dr. J.W.A. van Dijk
Burgemeester

 

Zie ook:

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines