Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:47:35 Camping Harskamperdennen Houtvester Van 't Hoffweg 3775KB Kootwijk 101856 Prio Hoog Eenheid | OvDG Ambulance Ede GelderlandMidden
maandag 26 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

MAANDAG 22|02

Pand Flevolicht maakt plaats voor appartementencomplex Het Anker

Nog steeds hangt het anker aan de voorgevel van het pand

BARNEVELD - Het pand waarin eerder Flevolicht en Wonen was gevestigd wordt gesloopt. Op dit punt komt een nieuw appartementencomplex Het Anker. De appartementen hebben een moderne, hoogwaardige architectuur en hebben een bijzondere daktuin in het midden van het complex. Uitzicht op de oude kerk, midden in het centrum maakt de plek uniek.

 

Uniek uitzicht
In totaal worden er 8 appartementen en 1 penthouse gebouwd. Deze zijn allemaal ruim ingedeeld met oppervlaktes die variƫren van 80 tot 200 m2. Onder het gebouw is een parkeergarage met ruimte voor een auto voor elk appartement. Via de lift vanuit de parkeerkelder kan het appartement betreden worden. Het uitzicht van elk appartement is uniek, de bovenste appartementen kijken over heel Barneveld uit.

 

Een stukje historie

De hoek Langstraat - Torenplein is een oud stukje Barneveld. Sinds 1898 is Romeyn er gevestigd, eerst als manufacturen zaak voor stoffen, knopen en garens, later als dames- en herenmodezaak. Achter en boven de zaak was het woonhuis met een ruime tuin.

 

Naast de winkel was er de eiermarkt, waar boeren de eieren te koop aan kwamen bieden. Jarenlang is de prijs van het ei in Barneveld bepaald door deze markt en later de veiling.

 

De herenmodezaak en kinderkledingzaak zijn inmiddels verhuisd naar de overkant van de straat. Het pand, Het Anker, is in gebruik geweest als damesmodezaak van Romeyn en de textielsuper Romsa Ramsa. Op dit moment zijn er Notariskantoor Braun, Orthodontie Barneveld en De Fijne Tandartsen en tal van mooie winkels gevestigd. Hierboven worden de appartementen gerealiseerd.

 

Nog steeds hangt het anker aan de voorgevel van het pand. Als symbool voor een prominente plek, stevig verankerd in de Barneveldse samenleveing.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines