Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:38:23 Bgm-01 Br Wegvervoer (scooter) Garderbroekerweg Harskamperweg Kootwijkerbroek 072141 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 12 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DONDERDAG 22|04

Voertuigen gemeente Barneveld op biodiesel

Inmiddels kan iedereen op meerdere plekken in Barneveld biodiesel tanken

BARNEVELD - Sinds januari rijden 17 voertuigen van de gemeente Barneveld op biodiesel. Dit is een duurzame vervanger van gewone diesel. Het gaat om vuilniswagens, pickups en bestelwagens. De komende tijd gaat de gemeente het aantal voertuigen uitbreiden.

 

Iedereen kan nu tanken op biodiesel
De gemeente heeft met pomphouder Argos in Barneveld een overeenkomst bereikt voor het tanken van biodiesel. Dat is gegaan via een openbare Europese aanbesteding. Doordat er voldoende biodiesel wordt afgenomen bleek het rendabel dat er een speciale pomp kwam. Inmiddels kan iedereen op meerdere plekken in Barneveld biodiesel tanken.


LET OP: informeer bij uw autodealer of uw auto geschikt is voor biodiesel.

 

Besparing CO2
Onze ambitie is om in 2022 78% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 2015. Volledig omschakelen naar biodiesel kan hieraan een grote bijdrage leveren. We streven ernaar om 100% biodiesel te tanken voor de geschikte voertuigen. Komend jaar kijken we hoeveel biodiesel we hebben getankt en hoeveel minder CO2 uitstoot dat oplevert.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines