Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:31:44 Aanrijding Met Letsel Stoutenburgerweg Terschuur Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
maandag 21 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

MAANDAG 10|05

Koningin Máxima aanwezig bij viering successen muziekonderwijs

Wethouder André van de Burgwal is blij met de erkenning door middel van de bokaal

RADIO KOOTWIJK - Wethouder André van de Burgwal van de gemeente Barneveld ontving maandag in aanwezigheid van Koningin Máxima een speciale bokaal in het kader van 'Méer Muziek in de Klas'. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting, die zich inzet voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Barneveld was één van de gemeenten die was opgevallen, omdat het muziekonderwijs daar al zo goed verankerd is in de cultuureducatie op de scholen.

 

Tijdens de bijeenkomst bij Radio Kootwijk werden afspraken bekrachtigd voor structureel muziek-onderwijs op scholen in Gelderland en Overijssel, waaronder het MuziekAkkoord Zwolle en Noord-West Veluwe. Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd hoe goed het gaat met het muziekonderwijs in deze twee provincies. In de regio Foodvalley ontvingen Barneveld, Ede en Scherpenzeel een speciale blijk van waardering voor de manier waarop het muziekonderwijs vorm krijgt op scholen. In Barneveld speelt ook de Muziekschool Barneveld daarbij een belangrijke rol. Het bezoek van Koningin Máxima was onderdeel van de campagne '50dagenmuziek' van Méér Muziek in de Klas, ter ere van haar 50e verjaardag.

 

'50dagenmuziek'
De campagne '50dagenmuziek' resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op de basisschool op te nemen. Zo ook in Gelderland, waar binnenkort 80% van de scholen aan het werk is met muziekonderwijs. Eerder op de dag werd in Harderwijk al het Akkoord voor 76 scholen in Noord-West Veluwe getekend. Ter ere daarvan hees de Harderwijkse kinderburgemeester in Radio Kootwijk de vlag, onder toeziend ook van de Koningin. De Akkoorden voor Gelderland-Midden en Twente zullen binnenkort getekend worden. In Radio Kootwijk onderstreepte men ook hoe goed het muziekonderwijs al verankerd is in de steden Ede, Barneveld, Hof van Twente, Raalte, Olst-Wijhe en Druten-West Maas en Waal en dat in de steden Scherpenzeel, Apeldoorn en Deventer de eerste stappen op weg naar structureel muziekonderwijs zijn gezet.

 

Mooie blijk van waardering
Wethouder André van de Burgwal is blij met de erkenning door middel van de bokaal. "Muziek verbindt, verrijkt en verwondert. Dat geldt zowel voor muziek maken als voor het luisteren ernaar. Wat ik ook zo mooi vind, is dat muziek een opmaat kan zijn naar andere cultuurdisciplines. Daarom is in de gemeente Barneveld niet alleen muziek een belangrijk onderdeel van cultuureducatie, maar ook beeldende kunst, film/fotografie, schrijven/literatuur, theater, dans en erfgoed. Deze bredere cultuureducatie is bij ons een succes, mede dankzij de muziekschool en de Cultuurcoach Educatie! Dat de Stichting Méer Muziek in de Klas heeft gezien hoe belangrijk wij muziekonderwijs binnen cultuureducatie vinden, is een mooie blijk van waardering."

 

Méér Muziek in de Klas
Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is. Ze vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines