Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:31:33 Contact Oc Zwb Prio Eenheid | Politie Midden en West-Brabant...
woensdag 28 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DONDERDAG 17|06

Kies je voor EPS parels, Enverifoam of voor Knauf Supafil bij het isoleren van de spouwmuur?

Het wordt tijd voor actie. Zeker nu we meer en meer voorzichtig moeten zijn om rond te komen, is het goed te bezuinigen. Of beter; te kijken hoe je kunt bezuinigen. Een van de lasten die mensen soms als een molensteen om de nek hangt is de energierekening. En dat terwijl je juist daar zeker iets aan kunt doen.

 

Zo warm als een sauna?

Als je kijkt naar de hoogte van de energierekening dan ben je geneigd te denken dat jij van je huis een sauna maakt. Vaak is dat echter totaal bezijden de waarheid. Vaak voelt het helemaal niet warm aan in je huis zelfs. Waarschijnlijk heb jij dan geen goede isolatie. Het resultaat is dat de gestookte warmte via de muren razendsnel de woning verlaat. Zonde, want daarmee verdwijnt heel veel geld via de muren naar buiten.

 

Geef je huis een extra beschermend jasje

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie kun je al heel veel tegen dit probleem doen. Het isoleren van de ruimte tussen de binnen en de buitenmuur is wat we spouwmuurisolatie nemen. Je geeft je huis een extra jasje en dat ga je merken. Spouwmuurisolatie resulteert in een structureel lagere energienota. Het resulteert eveneens in een veel warmer en dus comfortabeler huis en het houdt ook nog eens nare schimmels en vocht buiten de deur. Wat wil je nog meer?

 

Investering is snel terugverdiend

Op zoek naar de juiste producten voor spouwmuurisolatie kom je al snel uit bij EPS parels, bij Knauf Supafil en bij Enverifoam. Hoewel verschillend, bieden ze stuk voor stuk perfecte spouwmuurisolatie. Omdat de energierekening nadrukkelijk naar beneden gaat, is het de investering zeker waard. Want die investering heb je snel terugverdiend. 

EPS parels zeer geschikt voor de smallere spouwmuren

 

EPS parels pas je vooral toe als je een wat smallere spouwmuur hebt. Producten als glaswol isoleren vaak ook prima, voor een smalle spouwmuur is het niet geschikt. EPS parels zijn dat wel, want hoe smal de ruimte ook is, steeds weten de parels voor perfecte isolatie en dus een lagere energierekening te zorgen. De isolatiewaarden van EPS parels laten zich prima vergelijken met die van Knauf Supafil.

 

Aantrekkelijke prijs en goede eigenschappen

Knauf Supafil is het meest verkochte en dus ook gebruikte product dat gebruikt wordt voor spouwisolatie. Dat komt onder meer door de relatief lage prijs, maar zeker ook door de eigenschappen van dit materiaal. Behalve dat Knauf Supafil de warmte langer binnen houdt, houdt het ook geluid buiten de deur en is het zeer brandveilig en waterafstotend. 

 

Enverifoam vertoont geen krimp en geldt als waterafstotend

Dan is er nog Enverifoam, ook al een meer dan uitstekend materiaal om voor perfecte spouwmuurisolatie te zorgen. De kleinste kieren worden gedicht, de isolatielaag is steeds naadloos en bovendien is het een product dat waterafstotend, brandveilig en dampopen is. Bovendien is van krimp nooit sprake bij gebruik van Enverifoam.

 

Het effect van de isolatie merk je meteen

 Het mooie van spouwmuurisolatie is wel dat je al heel erg snel het effect merkt. Dat betekent inderdaad dat de energierekening vrijwel meteen daalt en het ook meteen comfortabel warm in je huis wordt. Reden dus om vandaag nog de voor jou geschikte isolatiematerialen te halen. 

Ook interessant

Headlines