Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:31:33 Contact Oc Zwb Prio Eenheid | Politie Midden en West-Brabant...
woensdag 28 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 18|06

Waarom zou je kiezen voor spouwmuurisolatie?

Om echt iets te doen aan de hoge energierekening kun je kiezen voor spouwmuurisolatie. Door deze manier van isoleren voorkom je dat warmte zomaar via de muren van je woning naar buiten verdwijnt, want dat is aan de orde van de dag. Zonder isolatie dweil je met de kraan open.

 

Zo wordt het nooit comfortabel warm in je woning

Je kunt stoken wat je wilt, als de warmte zomaar via de muren je huis weer verlaat, dan wordt het nooit comfortabel warm in je huis. En dat zou het getuige de hoge energierekening wel het geval moeten zijn. Hoogste tijd dus om de spouwmuur te isoleren. Het isoleren van de spouwmuur is niets anders dan het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur van je huis. Door dat te doen geef jij je woning een extra beschermlaag. Om die reden wordt het ook wel een extra jas voor je huis genoemd. 

 

Kleed je huis en geef het een extra jasje

Je huis kleden met een extra jas is de moeite waard, en niet alleen vanwege de energiebesparing die je zo kunt bewerkstelligen. Nadat de isolatie een feit is, zul je merken dat het meteen echt warm in je huis wordt en dat het zelfs warm blijft. Je huis wint op die manier aan comfort. Nog een ander voordeel is dat door het aanbrengen van isolatiemateriaal, vocht en schimmels beduidend minder kans krijgen om zich op en tussen de muren van je huis te nestelen. 

 

Kies je voor het gebruik van Enverifoam, EPS parels of voor Knauf Supafil?

Nu alleen nog de juiste isolatiematerialen kiezen. Drie van de meest gebruikte materialen zijn EPS parels, Knauf Supafil en Enverifoam. Van dit trio geldt Knauf Supafil als het meest populaire en ook meest gebruikte materiaal. Knauf biedt je uitstekende isolatiewaarden in elk geval, zoals het binnen brandklasse A1 valt, waterafstotend is en ook isoleert tegen geluid.

 

Altijd een naadloze isolatielaag

Een ander volop geprezen materiaal is Enverifoam, een materiaal dat staat voor een naadloze isolatielaag en dat eveneens waterafstotend is. Het is daarnaast luchtdicht, dampopen en zeer brandveilig. Ook vertoont Enverifoam geen krimp. Ook een materiaal dat dus uitstekend in staat is voor perfecte isolatie te zorgen.

 

EPS parels perfect voor de smallere spouwmuren

Daarmee is de koek nog niet op. Heb je nou een smalle spouwmuur, dan kun je prima uit de voeten met EPS parels. EPS parels kunnen zelfs de meest smalle spouwmuren op perfecte wijze isoleren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld glaswol. Glaswol wordt ook vaak gebruikt. Dit is echter alleen mogelijk als sprake is van een bredere spouwmuur. 

 

Voor elke spouwmuur een perfecte oplossing

En zo is er voor elke spouwmuur gewoon een perfecte oplossing en kun je de rekening die je maandelijks voor je energie betaalt prima naar beneden brengen. Meteen nadat de isolatie op zijn plek zit, merk je al het effect. Je ervaart weer hoe heerlijk warm het in je huis kan zijn en schrikt niet langer als de energierekening op de mat ploft.

 

Ook interessant

Headlines