Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:31:33 Contact Oc Zwb Prio Eenheid | Politie Midden en West-Brabant...
woensdag 28 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DINSDAG 20|07

Garderen gaat doorgaand vrachtverkeer weren

De maatregelen komen voort uit wensen van bewoners van Garderen

GARDEREN - Vanaf vrijdag 23 juli gaat de gemeente Barneveld maatregelen nemen om doorgaand vrachtverkeer uit de dorpskern van Garderen te weren. Tekstkarren op rotondes en op de omliggende (provinciale) wegen moeten vrachtwagenchauffeurs motiveren een andere route te rijden. Vrachtvervoerders uit de regio die nu via Garderen naar hun bestemming rijden krijgen een brief met alternatieve routes en het verzoek om die te nemen.

 

De maatregelen komen voort uit wensen van bewoners van Garderen. De dorpswegen zijn niet geschikt voor het verwerken van grote aantallen vrachtwagens. Ze zorgen voor onveilige situaties in de dorpskern, met name in de drukkere zomerperiode.

 

Meer veiligheid
De gemeente neemt deze zomer ook nog andere maatregelen om de verkeersveiligheid in Garderen te verbeteren. Deze maatregelen zijn vooral gericht op het creëren van ruimte voor voetgangers, rolstoel- en scootmobielgebruikers en fietsers. Extra aandacht gaat er naar het verminderen van geparkeerde auto's op ongewenste locaties in Garderen.

Zo is het parkeerverwijssysteem in Garderen uitgebreid zodat bezoekers vanuit de richtingen Putten en Speuld ook worden verwezen naar (particuliere) parkeerplaatsen buiten het centrum.

 

Op een gedeelte van de Speulderweg is een tijdelijk parkeerverbod ingesteld, omdat er door veel achter elkaar geparkeerde voertuigen sprake is van een onveilige verkeerssituatie. Het parkeerverbod wordt opgeheven zodra het parkeerterrein bij het voormalige dorpshuis weer open is.

 

Op het zuidelijke voetpad langs de Dorpsstraat zal vanaf de bouwvakvakantie parkeren definitief verboden worden door het plaatsen van borden 'verplicht voetpad'. Ook deze maatregel gaat pas in als het parkeerterrein bij het voormalige dorpshuis weer open is.

 

Evaluatie na de zomer
In het najaar volgen er meer structurele maatregelen, zoals het aanpassen van bewegwijzering op ANWB borden. Er wordt dan ook onderzocht of het verminderen van de maximale snelheid op bepaalde wegen mogelijk is. Dat geldt ook voor het aanbrengen van permanente en meer 'dwingende' adviesborden. Ook wordt geevalueerd wat de maatregelen in de zomer hebben opgeleverd.

 

De plannen voor het verkeersveiliger maken van Garderen worden ontwikkeld samen met Plaatselijk Belang Garderen en de Garderense Ondernemers vereniging.

 

Reacties
Henk zegt: spacer
Is het dan ook eindelijk eens gedaan met die rot huurscooters die langs de Dorpsstraat staan? Je kunt er gewoon niet fatsoenlijk langs
21-07-21 12:48
Score: 5
Bas zegt: spacer
Scooters slaan idd nergens op. Zijn van verhuurbedrijf er tegenover, asociaal dat dit bedrijf hun materialen gewoon op de openbare trottoir parkeren. Mensen kunnen er niet eens lopen. Begrijp niet dat de boa’s dit tolereren. Scooterrijders zijn ook heel gevaarlijk, regelmatig ongelukken mee. Mensen stappen voor het eerst op zo’n ding midden in het al te drukke dorp.
23-07-21 22:18
Score: 4
Pony zegt: spacer
Minder toerisme = betere leefbaarheid.
24-07-21 23:56
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines