Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:26:23 Zevenbergjesweg 3781NV Voorthuizen 8486 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zondag 19 januari 2020
TOP NIEUWS

VANDAAG 19|01

EDE - Zondagmiddag 19 januari rond 17.35 uur is de brandweer gestuurd naar supermarkt Hoogvliet aan de De Halte in Ede.

 

De winkel stond bij aankomst van de brandweer vol rook. Na onderzoek bleek het niet te gaan om brand, maar om een mistgenerator die was afgegaan. Deze wordt bij inbraak gebruikt om de inbrekers het moeilijk te maken. Brandweer zal de rook uit de winkel ventileren.

 

De mistgenerator is waarschijnlijk geactiveerd bij het afsluiten van de winkel.

VANDAAG 19|01

AMERSFOORT - Zondag, aan het eind van de middag, moest de brandweer met spoed uitrukken naar de Sextant in Amersfoort. Daar is korte tijd een brand geweest in de centrale hal van een flatgebouw.


Een bewoner zag de hele hal vol rook na het openen van de voordeur en waarschuwde de brandweer. De brandweer had het vuur snel onder controle door het te blussen met een poeder blusser. Volgens de woordvoerder ging het vermoedelijk om oud papier wat in brand was gestoken.

VANDAAG 19|01

APELDOORN - Bij een ongeval in het Omnisport Centrum aan De Voorwaarts in Apeldoorn is zondag een baanwielrenner gewond geraakt. Om onduidelijke redenen kwam hij ten val waarna hij met zijn voet in het hout vast kwam te zitten.


Rond 16.30 uur werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter opgeroepen. Hulpdiensten proberen de baanwielrenner te bevrijden. Het ongeval zou zijn gebeurd tijdens een wedstrijd.

VANDAAG 19|01

ZUTPHEN / WEHL - De politie is zondagochtend met meerdere eenheden ter plaatse gegaan bij de Penitentiaire Inrichting (PI) in Zutphen. Rond 10:50 uur kreeg de politie een melding van een brandend busje dat op het terrein van de instelling stond. Het lijkt erop dat er een georganiseerde uitbraakpoging is gedaan.


Meerdere personen hebben geprobeerd om in te breken, maar die poging is verijdeld. De politie is direct op zoek gegaan naar deze personen. Daarbij hebben agenten nauw samengewerkt met de Duitse politie, de Landelijke Eenheid, recherche, de Dienst Speciale Interventies (DSI) en de ...

VANDAAG 19|01

EDE - Zondagmiddag 19 januari rond 13.55 uur is een benzinelucht geroken aan de Mariëndaal in Ede. Op meerdere verdiepingen van een flatgebouw werd de lucht geroken.

 

De opgeroepen brandweer deed metingen. Uit onderzoek bleek dat in één van de bergingsboxen onderin de flat een brommer een grote hoeveelheid benzine lekte. De brandweer heeft de flat geventileerd. 

VANDAAG 19|01

WEKEROM - Op de Edeseweg in Wekerom is zondagmorgen rond 09:00 uur een auto over de kop geslagen. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

 

De schade aan de auto is aanzienlijk. De beschadigde auto is afgesleept. De oorzaak van het ongeval is de gladheid. Door de lage tempraturen is het wegdek spekglad.

VANDAAG 19|01

UGCHELEN - De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor brand in een grote stapel isolatiemateriaal op een bouwterrein aan de Veldekster in Ugchelen.

 

Bij aankomst van de brandweer werd er inderdaad een behoorlijke brandlucht geroken, echter was de brandhaard nog niet gelokaliseerd. Brandweerlieden moesten een hek forceren om bij de brandhaard te komen die achter op het terrein woedde.

 

De brandweer had het vuur snel onder controle maar moest wel de gehele stapel die ongeveer 10 bij 2/3 meter was uit elkaar trekken. De oorzaak van de brand is ...

VANDAAG 19|01

RENSWOUDE - Op zondag 19 januari is een bestuurder en inwoner van Renswoude betrapt op een forse snelheidsovertreding. De bestuurder reed 160 op een 80 km weg.

 

De bestuurder bracht niet alleen zichzelf maar ook anderen hiermee in gevaar. Het gevolg is dat de bestuurder zijn rijbewijs mocht inleveren en een proces verbaal in ontvangst nemen.

 

Justitie gaat uiteindelijk bepalen of de bestuurder zijn rijbewijs terug krijgt. Tot die tijd mag hij geen voertuig besturen.

GISTEREN 18|01

AMERSFOORT - Vrijdag 17 januari 2020 tussen omstreeks 23:30 uur en zaterdag 18 januari 2020 omstreeks 00:15 uur, vond er een beroving van een telefoon plaats op de Stadsring in Amersfoort. Eén van de verdachten is aangehouden.


De politie is op zoek naar een man die op zijn fiets achter de verdachten is aangefietst. Zou deze getuige zo snel mogelijk contact willen opnemen via het algemene politie nummer: 0900-8844.

Meer artikelen