Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:31:33 Contact Oc Zwb Prio Eenheid | Politie Midden en West-Brabant...
woensdag 28 juli 2021
TOP NIEUWS

GISTEREN 27|07

HARDERWIJK - Dinsdagavond 27 juli rond 20.15 uur heeft een gewapende overval plaatsgevonden op het Shell tankstation aan de Newtonweg in Harderwijk.

 

Volgens de politie vluchtte de dader met donkere kleding aan na de overval op een fiets. De politie is met meerdere voertuigen op zoek naar de dader in de omgeving. Het tankstation is afgezet voor politieonderzoek.

 

Of de dader iets buit heeft gemaakt is niet bekend.

GISTEREN 27|07

VOORTHUIZEN - Op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen is dinsdagmiddag een fietser gewond geraakt bij een ongeval. Het ongeval gebeurde om ongeveer 16:30 uur ter hoogte van de carpoolplaats.

 

De fietser is onderzocht door medewerkers van de ambulance en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets is door familie meegenomen.

GISTEREN 27|07

SCHERPENZEEL - Dinsdagmiddag zijn meerdere personen gewond geraakt toen een auto tegen een boom botste op de Ruwinkelseweg in Scherpenzeel.

 

Het ongeval gebeurde rond 15:15 uur op de Ruwinkelseweg net voorbij de ingang van Landgoed Klein Ruwinkel. De bestuurder komende vanuit de richting van de Utrechtseweg raakte in de bocht op het natte wegdek in een slip, en botste tegen een boom. Bestuurder en bijrijder zijn beide meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Vanwege het ongeval en de berging van het voertuig was de weg gedurende het ongeval dicht.

GISTEREN 27|07

EDE - Dinsdagmiddag 27 juli om 14.25 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Wekeromseweg in Ede.

 

Een motorfiets is geschept door een afslaande auto. De motorrijder is hierbij gewond geraakt. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is hij overgebracht met een ambulance naar het ziekenhuis.

 

Specialisten van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) doen onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De weg tussen Ede en Wekerom is afgesloten voor al het verkeer.

1/1

GISTEREN 27|07

NIJKERK - De gemeente maait op 2 momenten in het jaar. De bermen met een ruige vegetatie 2 keer (vanaf juni en in oktober). Bermen met weinig vegetatie maait de gemeente 1 keer per jaar. De eerste maaironde is bijna afgerond. Daarbij laat de gemeente bewust plekjes met kruiden staan. Insecten kunnen hier plekjes vinden waar zij zich kunnen verschuilen, eitjes kunnen afzetten en of nectar kunnen verzamelen. Op dit moment bloeien de Teunisbloem en de Kattenstaart. Als u hier langsloopt of fietst kunt u veel vlinders of andere insecten spotten, zij snoepen graag van de nectar die deze ...

GISTEREN 27|07

EEMNES - Dinsdagmorgen 27 juli om 9.45 uur zijn de hulpdiensten een grote zoekactie gestart naar een mogelijk persoon te water bij Jachthaven Het Raboes in Eemnes.

 

Een traumahelikopter met aan boord een trauma-arts landde op het terrein van de jachthaven. Duikers zijn in het water gegaan om te zoeken naar mogelijk een persoon te water. Rond 10.55 werd de zoekactie beëindigd. Niemand werd aangetroffen.

MAANDAG 26|07

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld werd maandagavond opgeroepen voor een brandje aan de Burgemeester Kuntzelaan.

 

Bij een bushalte is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een prullenbak. De politie heeft een eerste bluspoging gedaan, debrandweer heeft uiteindelijk de prullenbak geblust.

MAANDAG 26|07

HARDERWIJK - In de nationale verkiezing van de meest toegankelijke gemeente van Nederland is Harderwijk doorgedrongen tot de halve finale. Van de 352 gemeenten in Nederland bleven er in de eerste ronde 12 over waaronder Harderwijk.

 

Op de campagne website van Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland heeft Harderwijk een eigen pagina met meer informatie.

 

Wethouder Gert Jan van Noort onderstreept dat het ook in deze halve finale niet gaat om het winnen maar om ervan te leren: "Harderwijk wil een gastvrije en toegankelijke gemeente zijn voor iedereen. Stemmen op de gemeente ...

MAANDAG 26|07

WAGENINGEN - zondag 25 juli 2021, omstreeks 00.00 uur, heeft er een bedreiging met een vuurwapen plaatsgevonden op de kruising Junusstraat / Kapelstraat in Wageningen. Hierbij zijn twee personen gezien die voldoen aan de volgende signalementen:


Persoon 1:
- Getinte huidskleur;
- Tussen de 14 en 17 jaar oud;
- +/- 1.50 meter lang, opvallend klein;
- Smal postuur
- Zwart gekleed met capuchon dragend op hoofd;
- Schoudertasje, schuin dragend
Persoon 2:
- Negroïde man;
- Kort koeshaar
- +/- 17 jaar oud;
- Tenger postuur;
- Parka-achtige zwarte jas

 

Heeft u iets gezien en/of gehoord of kent u ...

Meer artikelen