Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:38:23 Bgm-01 Br Wegvervoer (scooter) Garderbroekerweg Harskamperweg Kootwijkerbroek 072141 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 12 mei 2021
TOP NIEUWS

GISTEREN 11|05

APELDOORN - Aan de Minstreelshoeve in de Apeldoornse wijk De Maten heeft de politie dinsdagavond een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen.

 

Rond 18.00 uur traden volgens omwonenden de agenten de woning binnen. In de schuur achter de woning troffen de agenten een grote hoeveel 'illegaal' vuurwerk aan. Hierop werd een explosieven verkenner ingeschakeld die vervolgens de EOD inseinde. De Explosieven opruimingsdienst heeft een deel van het vuurwerk meegenomen. Het andere deel werd door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Het onderzoek bij de woning heeft in totaal zo'n ...

GISTEREN 11|05

HARSKAMP - Dinsdagavond 11 mei rond 22:45 uur hebben voorbijgangers een brandende scooter aangetroffen langs de Harskamperweg in Harskamp.

 

De gealarmeerde brandweer kon de brandende scooter snel blussen. De politie onderzoekt wie de eigenaar is en hoe deze in de bossage is beland.

GISTEREN 11|05

APELDOORN - Aan het einde van de middag werd er aan het Kanaal Zuid ter hoogte van de Leenbakker, een bijzondere melding gedaan. Tijdens graafwerkzaamheden werd er een "bom" aangetroffen. Hierop is de politie met spoed ter plaatse gekomen en heeft de directe omgeving afgesloten. De politie heeft de EOD (Explosieven opruimingsdienst) ter plaatse laten komen.

 

Na onderzoek bleek dit een zogeheten rookgranaat te zijn. Hier zat echter geen lading meer in en was dus niet gevaarlijk. De EOD heeft de rookgranaat afgevoerd.

 

Tijdens de inzet van de hulpdiensten werden meerdere ...

GISTEREN 11|05

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag 11 mei rond 16.15 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising van het Neptunusplein met de Van Randwijcklaan in Amersfoort.

 

Een automobilist reed op de Van Randwijcklaan toen hij rechtsaf naar het Neptunusplein wilde afslaan. Een brommerrijder die daar parallel reed, werd niet tijd opgemerkt door de automobilist met een botsing tot gevolg. Het slachtoffer is, nadat hij was gestabiliseerd, overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Het ongeval trok veel bekijks van het winkelende publiek.

GISTEREN 11|05

APELDOORN - De brandweer is dinsdagochtend gealarmeerd voor een dier op hoogte aan het Karnhuis in Apeldoorn. Een jonge kat zat boven op het dak van een woning en kon niet zelfstandig meer naar beneden.

 

De eigenaresse van de kat, belde de brandweer. Zij vond het zo zielig evenals meerdere buurtbewoners. De kat zat namelijk al zo'n 24 uur op het dak te miauwen. Ook vannacht hield het katje de bewoners wakker, de kat heeft namelijk de hele nacht nog op het dak gezeten.

 

De opgeroepen brandweerlieden waren snel ter plaatse. Met behulp van een hoogwerker en een schepnet werd ...

1/1

GISTEREN 11|05

BARNEVELD - Een rechercheteam van de politie (bestaande uit 4 rechercheurs, eventueel uit te breiden indien nodig) is een onderzoek gestart naar geweld tegen de politie tijdens een demonstratie op 8 mei 2021 (die verboden was). Tijdens de demonstratie zijn politie-agenten belaagd met stokken, stenen en stalen pijpen die vooraf meegenomen waren.


Tegen meerdere agenten is geweld gebruikt; zo is één agent tegen het hoofd geschopt en gewond geraakt. Hoewel op de dag zelf niemand is aangehouden, is er wel direct foto- en filmmateriaal verzameld en zijn er getuigen gesproken. Vanuit het ...

GISTEREN 11|05

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 11 mei zijn er op de fietspaden in Bunschoten teksten gespoten. Het betreft een oproep om rustig aan te doen bij de rotonde.

 

Afgelopen weken hebben een flink aantal ongevallen plaatsgevonden bij de rotondes in Bunschoten. Op bijna bij alle rotondes in Bunschoten hebben fietsers voorrang. Automobilisten geven niet altijd voorrang. Of de tekst op het fietspad ook daadwerkelijk voor minder ongelukken gaat zorgen, zal moeten blijken.

VRIJDAG 07|05

APELDOORN - Het gebouw van de politieacademie aan de Arnhemseweg moet grondig worden gerenoveerd. Daarom verhuizen de studenten van de politieacademie voor 1 jaar naar de Deventerstraat 46.

 

Vanaf 14 juni zal het pand officieel door de studenten in gebruik worden genomen. In verband met wat kleine aanpassingen kunt u binnenkort al bedrijvigheid zien rondom het pand.

VRIJDAG 07|05

GEMEENTE BARNEVELD - Heeft u een plan om uw leefomgeving meer duurzaam of gezelliger te maken? Bent u ondernemer en ziet u kansen voor Barneveld? Ben je een jongere en mis je iets in onze gemeente? Vindt u dat er meer aandacht moet komen voor een bepaald onderwerp of bepaalde groep mensen? De gemeenteraad is nieuwsgierig naar uw ideeën of oplossingen.

 

Denk aan ideeën over de openbare ruimte, groen, verkeer, milieu, jongeren, ouderenzorg, gezondheid, werken, horeca.

 

Hoe werkt het?
Stuur voor 27 mei uw ideeën naar [email protected] Schrijf kort en bondig. ...

Meer artikelen