Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:22:03 Aanrijding Met Letsel A1 Li,1 Voorthuizen Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
donderdag 27 februari 2020
TOP NIEUWS

GISTEREN 26|02

APELDOORN - Sakura Sushi aan de Gildenlaan in Apeldoorn is woensdagavond net voor sluitingstijd overvallen. De politie zoekt in de omgeving naar de dader.

 

De overval op de sushibar werd rond 21.40 uur gemeld. Of er geld is buitgemaakt, is niet bekend.

 

De dader is weggelopen in de richting van de Warenargaarde. Het gaat om een man van ongeveer 1.75 meter lang met een slank postuur. Hij draagt een felblauwe jas met capuchon en een zwarte broek. Wie hem denkt te zien, wordt verzocht 112 te bellen.

 

De politie is massaal ter plaatse.

...
1/1

GISTEREN 26|02

EDE - Het Plan van Aanpak voor de bestrijding van de eikenprocessierups 2020 is vandaag vastgesteld door het College. Het plan geeft sturing aan de bestrijding. We gaan nu officieel van start met de bestrijding van de rups en het uitrollen van een grote voorlichtingscampagne voor inwoners van gemeente Ede.

 

Vorig jaar werd in heel Nederland meer eikenprocessierups aangetroffen dan ooit tevoren. Ook in gemeente Ede was de overlast van de eikenprocessierups groot, zo’n 6.000 eikenbomen waren besmet. Dit jaar zet de gemeente Ede in op beperking van de overlast van de ...

GISTEREN 26|02

VOORTHUIZEN - Op de A1 tussen Kootwijk en Voorthuizen zijn woensdagavond rond 18:15 uur meerdere ongevallen gebeurd. Een auto belandde in de sloot.


Door het ongeval ontstond er een flinke file van Apeldoorn richting Amersfoort. Naast de auto die in de sloot belandde kwamen twee andere auto's op rijstrook 1 achterop elkaar tot stilstand. Ook op de rijbaan richting Apeldoorn knalde een auto in de vangrail. Zover bekend raakte niemand gewond. Automobilisten werden opgeschrikt door een flinke hagelbui kort voor het ongeval.

GISTEREN 26|02

APELDOORN - Tijdens het tanken van een camper ging het woensdag aan het einde van de middag mis bij tankstation BP Wieringa aan de Europaweg. Tijdens het tanken van LPG gas, bleek er een lekkage te zijn. De bestuurder van de camper merkte dit tijdig op en schakelde de brandweer in.

 

De brandweer was snel ter plaatse en sloot het tankstation af. Hierdoor moesten automobilisten uitwijken om te tanken. De brandweer wist met een hoge drukslang de gassen die vrij kwamen te vernevelen en naar de grond toe te slaan waardoor er geen gevaarlijke situatie ontstond en de situatie snel onder ...

1/1

GISTEREN 26|02

ARNHEM - Woensdag 19 februari heeft de politie in Arnhem twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van gps-apparatuur van tractoren bij boerenbedrijven. De mannen van 23 en 24 jaar oud, bezitten de Litouwse nationaliteit en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.


In de vroege ochtend van woensdag 19 februari trof de politie in Arnhem tijdens een controle in de auto van de mannen inbrekerswerktuigen aan. Omdat dit op grond van de Algemene Plaatselijk Verordening verboden is zijn ...

GISTEREN 26|02

BARNEVELD - Op de Nederwoudseweg in Barneveld is woensdagmiddag rond 14:45 uur een brommerrijder aangereden door een automobilist.

 

De brommerrijder kwam vanaf de kant van de Burgemeester van Diepeningenlaan en de auto kwam uit een uitrit en zag daarbij de brommerrijder over het hoofd. De jongeman kwam na de botsing met zijn brommer in de sloot. Hij hield er slechts een nat pak aan over. De automobilist die uit een uitrit kwam raakte niet gewond.

 

Met behulp van omstanders is de brommer uit de sloot gehaald. Beide gaan een schade formulier invullen om de schade te regelen.

...

GISTEREN 26|02

LUNTEREN - De brandweer is woensdagmorgen rond 11:30 uur uitgerukt voor een woningbrand aan de Barneveldseweg in Lunteren. Al snel bleek het om een schoorsteenbrand te gaan. De vlammen sloegen korte tijd uit de schoorsteenpijp.


Met hulp van de hoogwerker is de kap van de schoorsteen gelicht en de bovenste rij stenen van de schoorsteen verwijderd omdat deze waren aangetast door de brand. Vervolgens is de schoorsteen geveegd. Na ruim een uur kon de brandweer retour naar de kazerne.

DINSDAG 25|02

BARNEVELD - Met de uitbreiding van begraafplaats De Plantage is er ruimte voor nieuwe graven. De gemeente wil ook op het oude deel van de begraafplaats in de toekomst een plekje kunnen blijven bieden. Volgens de huidige wetgeving is de grondwaterstand daar echter te hoog om nieuwe graven uit te geven. Daarom krijgt het oude deel van de begraafplaats een nieuwe drainage.

 

Drainage onder begraafplaats door

Het aanbrengen van een drainage onder een begraafplaats gebeurt voor een groot deel op diep niveau. Een speciale boortechniek wordt hiervoor gebruikt. Het boren vindt plaats ...

DINSDAG 25|02

APELDOORN - In het onderzoek naar het schietincident van 9 december aan De Sikkel in Apeldoorn is vandaag een 26-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dit incident. We sluiten meerdere aanhoudingen niet uit.


Onderzoek
Het onderzoek naar het schietincident is nog in volle gang. Of er een relatie is met het schietincident aan de Gentiaanstraat op 5 november vorig jaar is een van de onderwerpen in het onderzoek.

 

Een dergelijk onderzoek kost veel tijd en moet ook zorgvuldig worden gedaan. Zo is er een buurtonderzoek gedaan, wordt er gesproken met ...

Meer artikelen