Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:31:33 Contact Oc Zwb Prio Eenheid | Politie Midden en West-Brabant...
woensdag 28 juli 2021

TOP NIEUWS

GISTEREN 27|07

VOORTHUIZEN - Op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen is dinsdagmiddag een fietser gewond geraakt bij een ongeval. Het ongeval gebeurde om ongeveer 16:30 uur ter hoogte van de carpoolplaats.

 

De fietser is onderzocht door medewerkers van de ambulance en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets is door familie meegenomen.

GISTEREN 27|07

SCHERPENZEEL - Dinsdagmiddag zijn meerdere personen gewond geraakt toen een auto tegen een boom botste op de Ruwinkelseweg in Scherpenzeel.

 

Het ongeval gebeurde rond 15:15 uur op de Ruwinkelseweg net voorbij de ingang van Landgoed Klein Ruwinkel. De bestuurder komende vanuit de richting van de Utrechtseweg raakte in de bocht op het natte wegdek in een slip, en botste tegen een boom. Bestuurder en bijrijder zijn beide meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Vanwege het ongeval en de berging van het voertuig was de weg gedurende het ongeval dicht.

1/1

GISTEREN 27|07

Ben jij een fanatiekeling en houd jij van winnen? Dan zijn er binnen en buiten Barneveld veel leuke activiteiten te ontdekken. Heb je weekend of vakantie en zijn alle klusjes rondom het huis eindelijk af, dan is het tijd voor wat ontspanning en vermaak. Zo kan je thuis een lekker avondje Netflixen, een koud biertje bestellen op het terras of een van onderstaande activiteiten uitvoeren waarbij er een competitie element is toegevoegd. Leuk voor mensen die in zijn voor een uitdaging!

 

Spelletjesavond met vrienden
Wat dacht je van een ouderwetse spelletjesavond met je beste vrienden? Niets ...

MAANDAG 26|07

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld werd maandagavond opgeroepen voor een brandje aan de Burgemeester Kuntzelaan.

 

Bij een bushalte is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een prullenbak. De politie heeft een eerste bluspoging gedaan, debrandweer heeft uiteindelijk de prullenbak geblust.

1/1

MAANDAG 26|07

NEDERLAND - Als gevolg van de veranderde situatie in Europa heeft het kabinet besloten de aanpak voor reizen binnen de Europese Unie (EU) aan te passen. Er zijn 3 belangrijke ontwikkelingen.

 

  1. Meer dan de helft van de volwassenen in Europa is inmiddels volledig gevaccineerd. In Nederland heeft 83,5% de eerste prik gehad en is 59% van de volwassenen volledig gevaccineerd.
  2. De druk op de ziekenhuizen en IC’s is ondanks het aantal besmettingen beheersbaar.
  3. Sinds 1 juli zijn er Europese afspraken gemaakt over het coronabewijs (DCC) om reizen binnen de EU mogelijk te maken.

Met de ...

MAANDAG 26|07

KOOTWIJK - Maandagmiddag 26 juli heeft er rond 12:30 uur een incident plaatsgevonden op een camping de Harskamperdennen aan de Hoffweg in Kootwijk. Een kindje van 3 jaar is door onbekende oorzaak van een springkussen gevallen, en zeer ongelukkig terecht zijn gekomen.

 

De hulpdiensten werden massaal opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Het kindje is na behandeling door het traumapersoneel in een ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Waardoor het kindje van het springkussen viel is nog onbekend.

ZONDAG 25|07

BARNEVELD - Een motorrijder is zondagochtend op de Donkervoorterweg in Barneveld gewond geraakt nadat de man hard met zijn motorfiets onderuit ging bij een verkeerde remmanoeuvre.
Het slachtoffer is nagekeken door het ambulancepersoneel en overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.


De man reed rond 10.30 uur met een groep van zo'n zes andere motorrijders vanaf de Valkseweg de Donkervoorterweg op. Na een paar honderd meter moest de man remmen waarbij de voorzijde van de motorfiets door grind op de weg wegschoot. Het slachtoffer kwam hierbij hard ten val en schoof, zoals de ...

DONDERDAG 22|07

BARNEVELD - Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Dit nieuw vormgegeven model voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2019/1157 en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer.

 

Geen (spoed)aanvragen mogelijk
Vanwege deze overgang kunt u op 29 en 30 juli geen paspoort of identiteitskaart aanvragen, ook niet met spoed. Alleen de Koninklijke Marechaussee kan tijdens deze overgang een noodpaspoort afgeven.

DINSDAG 20|07

GARDEREN - Vanaf vrijdag 23 juli gaat de gemeente Barneveld maatregelen nemen om doorgaand vrachtverkeer uit de dorpskern van Garderen te weren. Tekstkarren op rotondes en op de omliggende (provinciale) wegen moeten vrachtwagenchauffeurs motiveren een andere route te rijden. Vrachtvervoerders uit de regio die nu via Garderen naar hun bestemming rijden krijgen een brief met alternatieve routes en het verzoek om die te nemen.

 

De maatregelen komen voort uit wensen van bewoners van Garderen. De dorpswegen zijn niet geschikt voor het verwerken van grote aantallen vrachtwagens. Ze ...

Agenda

Vrijdag 23 juli

14:00
Voorthuizen

Donderdag 07 oktober

09:00
Online
 

Headlines

Zomer- of wintertijd?
BARNEVELD 24Webvertising