Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:38:23 Bgm-01 Br Wegvervoer (scooter) Garderbroekerweg Harskamperweg Kootwijkerbroek 072141 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep spoed Harskamp Brandweer Ede...
woensdag 12 mei 2021

TOP NIEUWS

GISTEREN 11|05

HARSKAMP - Dinsdagavond 11 mei rond 22:45 uur hebben voorbijgangers een brandende scooter aangetroffen langs de Harskamperweg in Harskamp.

 

De gealarmeerde brandweer kon de brandende scooter snel blussen. De politie onderzoekt wie de eigenaar is en hoe deze in de bossage is beland.

1/1

GISTEREN 11|05

NEDERLAND - Op dit moment komen nog weinig landen in aanmerking voor een groen of geel reisadvies per 15 mei. Het kabinet hoopt dat er in de aanloop naar de zomer steeds meer landen als veilig kunnen worden aangemerkt, waardoor een vakantie in het buitenland deze zomer een reële optie wordt. Wel wijst het kabinet erop dat landen met een groen of geel reisadvies zelf kunnen besluiten om reisbeperkingen af te kondigen voor reizigers uit Nederland. Denk aan een coronatest of quarantaineplicht bij aankomst.

 

Het feit dat de groep gevaccineerden in heel Europa steeds groter wordt is ...

1/1

GISTEREN 11|05

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 

Er is wel een voorwaarde: het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Dit betekent dat er dan een afname moet zijn van ongeveer 20 procent ten opzichte van de piek eind april. Als dit niet het geval ...

1/1

GISTEREN 11|05

BARNEVELD - Een rechercheteam van de politie (bestaande uit 4 rechercheurs, eventueel uit te breiden indien nodig) is een onderzoek gestart naar geweld tegen de politie tijdens een demonstratie op 8 mei 2021 (die verboden was). Tijdens de demonstratie zijn politie-agenten belaagd met stokken, stenen en stalen pijpen die vooraf meegenomen waren.


Tegen meerdere agenten is geweld gebruikt; zo is één agent tegen het hoofd geschopt en gewond geraakt. Hoewel op de dag zelf niemand is aangehouden, is er wel direct foto- en filmmateriaal verzameld en zijn er getuigen gesproken. Vanuit het ...

1/1

MAANDAG 10|05

RADIO KOOTWIJK - Wethouder André van de Burgwal van de gemeente Barneveld ontving maandag in aanwezigheid van Koningin Máxima een speciale bokaal in het kader van 'Méer Muziek in de Klas'. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting, die zich inzet voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Barneveld was één van de gemeenten die was opgevallen, omdat het muziekonderwijs daar al zo goed verankerd is in de cultuureducatie op de scholen.

 

Tijdens de bijeenkomst bij Radio Kootwijk werden afspraken ...

ZONDAG 09|05

EDE - Op de Rijksweg N224 in Ede is zaterdagavond rond 21:35 uur een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder knalde met een flinke snelheid op een boom en raakte gewond. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Laarwoud.


Het slachtoffer is door een ambulance verpleegkunde onderzocht. De weg is tijdelijk deels afgesloten. Een van de bestuurders is aangehouden mogelijk na een blaastest. Ook is een drugstest afgenomen. Vermoedelijk is er een ruzie geweest tussen twee automobilisten.

 

Update

Een 22 jarige man uit Amersfoort is aangehouden. De man wordt verdacht van het meerdere ...

ZATERDAG 08|05

KOOTWIJKERBROEK - Op de Veluweweg in Kootwijkerbroek zijn zaterdagavond meerdere gewonden gevallen bij een frontale botsing. Twee auto's botste net na 19:00 uur frontaal op elkaar op de Veluweweg ter hoogte van het kerkgebouw van de Hervormde gemeente. Twee personen raakten gewond en zijn na onderzoek in de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.


De Veluweweg was urenlang dicht vanwege sporenonderzoek van de VerkeersOngevallenAnalyse en de berging van beide voertuigen. Verkeer kon passeren over de parkeerplaats van de Hervormde kerk.

GISTEREN 11|05

NEDERLAND - In het Wetboek van Strafrecht komt een apart delict te staan voor opsporingsambtenaren die schuldig zijn aan het schenden van de geweldsinstructie, met lichamelijk letsel of de dood tot gevolg. De Eerste Kamer stemde vandaag in met het wetsvoorstel geweldsaanwending opsporingsambtenaar van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), dat een wettelijk kader introduceert voor de beoordeling van geweldgebruik door opsporingsambtenaren, zoals politieagenten, officieren van de Koninklijke Marechaussee en Boa's die bevoegd zijn geweld te gebruiken. De wet regelt naast een aparte ...

MAANDAG 10|05

NEDERLAND - Vandaag wordt de website www.zelftestonderwijs.nl met een campagne op social media gelanceerd. Op de site kunnen studenten en medewerkers in het hoger onderwijs terecht om binnen een paar minuten gratis zelftesten aan te vragen. Sinds 26 april kunnen studenten ongeveer weer één dag per week fysiek onderwijs volgen op een hogeschool of universiteit.

 

Door iedere student en medewerker te voorzien van gratis zelftesten kunnen besmettingen snel worden opgespoord. Minister van Engelshoven roept daarom studenten op om zoveel mogelijk gebruik te gaan maken van de gratis ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren
 

Headlines

Zomer- of wintertijd?
BARNEVELD 24Webvertising