Logo 112Barneveld

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 26 november 2014, 9:39

Aanpassing A1 moet files bij Barneveld verminderen

Laatst bijgewerkt: zondag 10:04 uur

BARNEVELD – Voor automobilisten die regelmatig vanuit het oosten richting de Randstad rijden is het een vast ritueel geworden: aanschuiven in de file bij Barneveld. De file wordt veroorzaakt door het feit dat de kruising van de A1 met de A30 geen volledig knooppunt is. Het verlengen van de invoegstrook zou de files moeten tegengaan. 

Al het verkeer dat nu vanaf de A30 de A1 op wil moet gebruik maken van een relatief korte invoegstrook. Dit leidt vooral op werkdagen in de ochtendspits tot lange files. De invoegstrook wordt nog deze week een halve kilometer verlengd. Dit zorgt ervoor dat automobilisten die vanaf de A30 komen meer ruimte en tijd hebben om op snelheid in te voegen. 

Lobby voor volwaardig knooppunt 
De transportsector zei eerder dit jaar in het Reformatorisch Dagblad dat de aanpassing van de invoegstrook wat hen betreft slechts een tijdelijke maatregel is. Diverse partijen pleiten al langer voor een volwaardig knooppunt. Eerder dit jaar werd een motie van het CDA en de Christenunie om de kruising van de A1 en A30 ‘robuust aan te pakken’ nog verworpen in de Tweede Kamer. Ook Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu vindt dat er geen sprake is van een knelpunt dat grootschalige aanpak behoeft. 

Tot vrijdag langere files door werkzaamheden 
De werkzaamheden duren nog tot en met vrijdag 28 november. Tot die tijd moeten automobilisten die vanaf de A30 komen en naar Amersfoort rijden rekening houden met een nog kortere invoegstrook dan normaal. Dat zorgt uiteraard voor nog langere files dan gebruikelijk. Op het hoogtepunt van de maandagochtendspits stond er op de A1 richting Amersfoort maar liefst 11 kilometer file tussen Kootwijk en Barneveld. Op dit moment staat er 5 kilometer file tussen Stroe en Barneveld.

 

Bron: VID

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.