Redactie 112 0 reactie(s) za 13 december 2014, 11:12

Taxichauffeur vrijgesproken van ontucht met geestelijk gehandicapte vrouw

Laatst bijgewerkt: zondag 10:04 uur

BARNEVELD / ARNHEM – De rechtbank Gelderland heeft een 65-jarige (regio-)taxichauffeur vrijgesproken van het plegen van ontucht met een verstandelijk gehandicapte vrouw. Hij zou dit gedaan hebben in de relatie zorgverlener en cliënt. Het OM heeft niet bewezen dat hij werkzaam was in de gezondheidszorg en/of maatschappelijke zorg en de vrouw aan zijn hulp en/of zorg was toevertrouwd.

 

De vrouw zegt dat de chauffeur haar betastte en misbruikte tijdens een rit in Barneveld in november vorig jaar. Het Openbaar Ministerie achtte de man schuldig, op grond van gps-gegevens van de taxibus en omdat er ook getuigenverklaringen waren. Het OM eiste straf tegen de chauffeur, omdat hij misbruik zou hebben gemaakt van zijn positie.

 

In de wet wordt een patiënt beschermt tegen misbruik van het psychisch overwicht dat de hulpverlener op hem heeft. Maar ook tegen misbruik van de afhankelijke positie en het vertrouwen van die hulpverlener.

 

Geen sprake van relatie hulpverlener en patiënt
Het dossier biedt naar het oordeel van de rechtbank geen aanknopingspunt om te kunnen vaststellen dat sprake was van een relatie als die tussen hulpverlener en patiënt, of een vergelijkbare afhankelijkheidsrelatie.

 

Het OM heeft dit wel op die manier tenlastegelegd. Omdat er geen wettig bewijs met betrekking tot deze bestanddelen is, heeft de rechtbank verdachte vrijgesproken. Het OM zal de uitspraak bestuderen en gaat eventueel in beroep, aldus een woordvoerster.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.