Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) za 10 januari 2015, 10:13

Politieactie in Barneveld tegen mobiel banditisme

Laatst bijgewerkt: zondag 10:05 uur

BARNEVELD – In Barneveld heeft de politie vrijdagavond op de snelwegen A1 en A30 een grote controle gehouden in het kader van Mobiel Banditisme. Voertuigen van de Landelijke Eenheid die waren uitgerust met ANPR apparatuur (Automatische kenteken herkenning) stuurden zo’n acht motorrijders aan die vervolgens de gesignaleerde voertuigen overbrachten naar het Hulpverleningscentrum aan de Nijkerkerweg in Barneveld waar een controleplaats was ingericht.
 
Wat is mobiel banditisme?
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij.

Waar komen de criminele bendes vandaan?
Rondtrekkende criminele groepen kunnen uit alle landen komen. Tot en met 2013 was in Nederland echter een stijging te zien van mobiel banditisme vanuit Oost-Europa, met name de landen Polen, Bulgarie, Roemenie en Litouwen.

Het is nog niet bekend wat de controle uiteindelijk heeft opgeleverd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.