Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) wo 11 februari 2015, 16:38

Scherpenzeel start met Whatsappgroep

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 10:05 uur

WhatsappSCHERPENZEEL – De gemeente Scherpenzeel is in de wijk De Nieuwe Willaer gestart met een Whatsappgroep om de veiligheid in en om de wijk te vergroten. Sinds vorige week hebben al 25 wijkbewoners zich bij de groep aangesloten.

 

Een Whatsappgroep is een groep wijkbewoners die elkaar door middel van Whatsappberichten informeert over verdachte situaties. Op die manier kijken – als zo’n verdachte situatie zich voordoet – meer ogen mee. Dat is bijvoorbeeld belangrijk voor het doorgeven van een signalement als zich in de wijk iets voordoet. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat wijken met een Whatsappgroep minder vaak doelwit van inbrekers zijn. Deelname aan een Whatsappgroep betekent niet automatisch dat een berichtje de melding bij de politie vervangt; verdachte situaties moeten altijd óók via 0900 – 8844 of – bij spoed – via 112 worden gemeld.

 

Het is de bedoeling dat ook op andere plekken in Scherpenzeel Whatsappgroepen worden opgericht. Mocht u daar belangstelling voor hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer A.J. van Lambalgen van de gemeente Scherpenzeel, (033) 277 23 24 of [email protected]. Hij informeert u over wat de gemeente doet en wat u zelf – als wijkbewoner(s) – kunt doen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.