Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) zo 15 februari 2015, 15:55

Politie houdt twee mannen aan na achtervolging over A1

Laatst bijgewerkt: zondag 10:06 uur

UDDEL – Politiegenten hielden na een lange achtervolging op zaterdag 14 februari op de A1 bij Bornerbroek twee mannen aan. Het betreft een 24-jarige man uit Rotterdam en een 30-jarige Pool. De politie vermoedt dat de mannen onder invloed van drugs in de auto zaten.

 

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding van een medeweggebruiker dat een auto slingerend over de A1 bij Uddel reed in de richting van Apeldoorn. Meerdere politieauto’s gingen ter plaatse. De bestuurder negeerde stoptekens en ging er met hoge snelheid vandoor. Ter hoogte van Deventer lukte het de agenten om de auto te laten stoppen op de vluchtstrook. Maar zodra de agenten uitstapten, ging de auto er opnieuw vandoor richting Hengelo, waarbij de bestuurder zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Een van de politieauto’s raakte daarbij beschadigd en moest de achtervolging staken.

 

Ter hoogte van Bornerbroek stopte de auto op de vluchtstrook. Omdat de inzittende instructies van de agenten negeerde, werd bij hem pepperspray ingezet. Daarna kon hij worden aangehouden. De 24-jarige bestuurder weigerde de auto te verlaten. Met behulp van meerdere agenten kon hij uit de auto worden gehaald, waarna ook hij werd aanhouden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.