Redactie 112 0 reactie(s) do 19 februari 2015, 13:19

Aanhoudingen in Voorthuizen in onderzoek hennep en witwassen

Laatste update: 22 aug 2021 10:06 uur

VOORTHUIZEN – De Dienst Regionale Recherche van de eenheid Midden-Nederland deed, onder leiding van het Openbaar Ministerie, de afgelopen maanden meerdere doorzoekingen in het kader van een langlopend onderzoek. Acht verdachten werden aangehouden, hennepkwekerijen werden ontmanteld en goederen werden in beslag genomen.

 

Onderzoek

In 2014 startte de recherche een onderzoek naar de verdenking van het witwassen van geld en georganiseerde hennepteelt. Het onderzoek richtte zich op verschillende personen en panden. Eind 2014 / begin 2015 werd gestart met ontmantelingen, doorzoekingen, het aanhouden van verdachten en het in beslag nemen van goederen die vermoedelijk verkregen zijn door crimineel geld.

 

Doorzoekingen en aanhoudingen

In de afgelopen twee maanden (januari en februari) vonden er op verschillende dagen doorzoekingen plaats in woningen in Utrecht, Maarssen, De Bilt, Voorthuizen en Haarlem en werden er hennepkwekerijen ontmanteld in De Bilt, Hilversum en Veenendaal. De verdachten, afkomstig uit Utrecht, Maarssen en Voorthuizen, zitten op één na in voorlopige hechtenis. De Dienst Regionale recherche Midden-Nederland zet het onderzoek voort.

 

Misdaad loont niet!

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Daarom heeft de politie naast de aanhoudingen ook diverse goederen van de verdachten in beslag genomen. Zo zijn er in het onderzoek onder meer boten, auto’s en een waterscooter in beslag genomen. Ook doen de politie en het OM onderzoek naar criminele winsten afkomstig uit de hennepkwekerijen. Hiermee willen politie en OM criminelen laten voelen dat misdaad niet loont.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons