Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 20 februari 2015, 17:20

‘Vergiftigde’ hondenbrokjes mogelijk vuurwerkresten

Laatst bijgewerkt: zondag 10:06 uur

BrokkenEDE – In Ede, Losser en Wijchen zijn op verschillende plaatsen verdachte ‘brokjes’ aangetroffen waarvan vermoed wordt dat het om vergiftigde hondenbrokken gaat. De politie kan dit nog niet uitsluiten, maar een eerste onderzoek leert dat het mogelijk om vuurwerkresten gaat.

 

Bij de politie waren de afgelopen dagen verschillende meldingen binnen gekomen van het aantreffen van een soort brokken. Vermoed werd dat het om vergiftigde hondenbrokken ging. Uit voorzorg zijn door de politie verschillende van die brokjes veilig gesteld. Concrete gevallen van vergiftiging zijn bij de politie in Oost-Nederland nog niet bekend.

 

Vuurwerkresten

Intussen is er nader onderzoek gedaan waarbij het vermoeden rees dat het om vuurwerkresten gaat. In Brabant aangetroffen brokken, die overeenkomen met de aangetroffen resten in Gelderland en Overijssel, ruiken ook naar kruit. Na analyse van die brokken kwam een match met een stof genaamd ‘DOLOMITIC LIMESTONE”. Dat is een ongevaarlijke stof die klei/kalkachtig is. Deze stof heeft bij huidcontact en inname geen effecten, ook bij oogcontact en inademen zijn de effecten alsof het ‘normaal stof’ is. Niettemin adviseert de politie bij aantreffen de brokken op te ruimen en weg te gooien.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.