Redactie algemeen 0 reactie(s) do 26 maart 2015, 14:50

Veiligheid in geding door slecht bereik Scherpenzeel-Zuid

Laatste update: 22 aug 2021 10:06 uur

SCHERPENZEEL – Het college van burgemeester en wethouders wil dat het bereik van mobiele apparatuur in Scherpenzeel-Zuid verbetert. Het college schrijft dat in een brief aan de belangrijkste providers, KPN en Vodafone. De afgelopen tijd heeft de gemeente, opnieuw, veel klachten van inwoners gekregen over het slechte bereik aan de zuidzijde van de gemeente.

 

De gemeente Scherpenzeel schrijft in een brief aan de telecomproviders dat zij begrijpt dat het bereik in afgelegen gebieden niet altijd even optimaal kan zijn, maar dat dit niet zou mogen gelden voor een bebouwde omgeving als de gemeente Scherpenzeel.

 

Veiligheid

Naast het feit dat steeds meer mensen gebruik maken van eigentijdse communicatieapparatuur, zoals smartphones en tablets, is een optimaal bereik ook belangrijk in het kader van de openbare orde en veiligheid. Zo maken Whatsappgroepen, waarbij wijkbewoners elkaar snel kunnen informeren over verdachte situaties, gebruik van smartphones en zijn daarbij afhankelijk van een dekkend en optimaal werkend netwerk. Ook is het in het geval van acute nood van levensbelang dat zonder problemen het noodnummer 112 kan worden gebeld.

 

Snel actie

De gemeente Scherpenzeel is niet verantwoordelijkheid voor het verzorgen van een dekkend en goed werkend netwerk. Daarom verzoekt het college de providers met klem om de bereikbaarheid in Scherpenzeel-Zuid snel te verbeteren. De gemeente Scherpenzeel spreekt daarbij de bereidheid uit om op een positieve manier mee te werken aan eventuele vergunningverlening in het geval dat dit nodig is om die bereikbaarheid te verbeteren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons