Redactie 112 0 reactie(s) ma 30 maart 2015, 10:17

Polen op pad met partij inbrekersgereedschap

Laatste update: 22 aug 2021 10:06 uur

OTTERLO – Twee Polen van 25 en 26 jaar zonder vast adres in Nederland zijn zondagnacht in Otterlo door de politie aangehouden omdat ze inbrekersgereedschap bij zich hadden. De 25-jarige moest bovendien zijn rijbewijs inleveren omdat hij te hard had gereden.

 

De politie kreeg het duo omstreeks 03.30 uur in het vizier na een melding van een verdachte auto. Bewoners in de omgeving van de Sportlaan hadden twee mannen uit een auto met een buitenlands kenteken zien stappen die de wijk in waren gelopen. Terwijl agenten naar hen op zoek gingen zagen ze een auto met buitenlands kenteken met hoge snelheid wegrijden.

 

Gereedschap

Na een achtervolging lukte het ze op de Apeldoornseweg tussen Otterlo en Ede aan de kant te zetten. In de auto lag een partij gereedschap. Later bleek er vanuit een geparkeerde bedrijfsauto in Otterlo gereedschap te zijn verdwenen. Onderzocht wordt of het aangehouden tweetal daar iets mee te maken heeft. Bij de achtervolging had de 25-jarige bestuurder met een snelheid gereden van 156 km/u (na correctie) waar maximaal 80 was toegestaan. Daarmee verspeelde hij ook zijn rijbewijs. Beide Polen zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons