Redactie 112 0 reactie(s) vr 10 april 2015, 15:45

Zwartrijder gaat spoorpersoneel te lijf

Laatste update: 22 aug 2021 10:06 uur

EDE – In Ede heeft de politie donderdagmiddag een 35-jarige man uit die stad aangehouden na geweld tegen spoorpersoneel. De man ging door het lint nadat hij betrapt was op zwartrijden in de trein.

 

Controleurs van het vervoersbedrijf troffen de Edenaar in de trein tussen Lunteren en Ede. De man bleek niet te hebben ingecheckt. Daarop werd hem voorgesteld alsnog een vervoersbewijs te kopen of een bekeuring te krijgen. De Edenaar koos geen van beiden en probeerde de trein uit te komen die op dat moment station Ede binnenreed. Vervolgens probeerden de controleurs de man aan te houden. Dat leidde tot een schermutseling waarbij de tegenstribbelende man met hulp van een medereiziger kon worden overmeesterd. Hij is aan de politie overgedragen.

 

Geen geweld tegen medewerkers met publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons