Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) do 23 april 2015, 12:41

Servische inbreker op avontuur in Lunteren

Laatst bijgewerkt: zondag 10:07 uur

LUNTEREN – Een buurtbewoner die iemand over een schutting ziet klimmen, een getuige die iets verdachts hoort en rennende agenten die een verdachte aanhouden. Mede dankzij alerte buren heeft de politie woensdagavond 22 april een inbreker aan kunnen houden in Lunteren.

 

De politie werd gebeld omdat een buurtbewoner zag hoe een man over de schutting bij de buren klom, terwijl de buren niet thuis waren. Agenten gingen meteen ter plaatse en zagen hoe een man bij het huis aan de Boomakkerweg wegrende richting het bos. Ze zetten de achtervolging in, maar verloren de man uit het oog.

 

Even later werden de agenten echter aangesproken door een getuige die iets in zijn tuin had gehoord. Toen de agenten poolshoogte namen, zagen ze een man op het dak van een garage liggen. Opnieuw ging de verdachte er vandoor. Opnieuw zetten agenten de achtervolging in en konden de man aanhouden.

 

Buit weggegooid

In het huis aan de Boomakkerweg bleek inderdaad te zijn ingebroken, de verdachte heeft tijdens zijn vlucht de buit van zich afgegooid. De gestolen spullen zijn inmiddels teruggevonden door de politie. De verdachte blijkt een 42-jarige man uit Servië te zijn, de politie doet verder onderzoek naar hem.

 

Een dag eerder werd een straat verderop ook al een inbreker aangehouden. Hier werd een man overlopen door de bewoonster van een huis.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.a12beveiligingstechniek.nl en www.betecom.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.