Logo 112Barneveld

Redactie 112 0 reactie(s) do 30 april 2015, 15:52

Rondreizende klusjesmannen opgepakt voor oplichting

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 10:07 uur

EDE – De politie doet onderzoek naar drie mannen die bij een huis in Ede hebben geklust, maar vermoedelijk ook de bewoner opgelicht. Een 68-jarige man meldde zich bij de politie omdat de klusjesmannen hun afspraken niet na kwamen.

 

De klusjesmannen belden vorige week aan bij de Edenaar. Ze boden aan om het dak te inspecteren en kregen toestemming van de man. Even later vertelden ze dat er van alles mis was, waarna ze het dak gingen repareren. Gaandeweg bleek er veel meer mis met het dak, volgens de klusjesmannen.

 

Tienduizend euro betaald
Om materialen te kunnen kopen vroegen de mannen om geld. De bewoner van het huis betaalde in totaal een voorschot van 10.000 euro aan de klusjesmannen. Toen ze uiteindelijk niet meer op kwamen dagen, belde de bewoner de politie.

 

Argwaan
De politie waarschuwt al langer voor deze vorm van oplichting. Regelmatig krijgt de politie meldingen van mensen die een klus laten uitvoeren door vreemden die spontaan aanbellen. Soms komen de klusjesmannen na betaling niet meer opdagen, of blijkt dat de beloofde werkzaamheden niet zijn uitgevoerd. Daarom benadrukt de politie dat het belangrijk is om gezonde argwaan te hebben als mensen met dit soort aanbiedingen voor de deur staan.

 

Kentekens genoteerd
Omdat de bewoners van het huis de kentekens van de mannen genoteerd hadden kon de politie ze gisteren, 29 april, achterhalen in Laren (NH). Drie mannen zijn aangehouden, een 32-jarige Ier en twee mannen van 31 en 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie onderzoekt hun rol in het verhaal.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.